Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.10.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

2008.10.03. Közélet

Szárazajta gyásznapján
Pál Anikó. Szeptember 26-án idén is gyászba öltözött Szárazajta népe. Emlékeztek, egy olyan napra, amely örökre fekete betűkkel írta be magát az erdővidékiek történelmébe.
Szeretném tovább olvasni...
A magyar Golgota
Albert Egon.Tegnap hősök kellettek, ma mártírok...Így parancsolja ezt hazám szolgálata        Dessewffy Arisztid, tábornok.
Van  amikor ünnepel, de van olyan is  amikor gyászol a nemzet. Fejet hajtva kegyelettel emlékezünk a hősökre, kik vérükkel írták be nevüket a halhatatlanok csarnokának nagykönyvébe.
Szeretném tovább olvasni...
Idősek napja a köpeci öregotthonban
 Idén is megünnepelték az Idősek Világnapját a köpeci öregotthonban. Nt. Nagy Károly esperes áldása és beszéde után Sámuel Mária adminisztrátor házigazdagént köszöntötte az otthon lakóit és a vendégeiket, akik magukat a szervezőket is meglepték az ajándékba hozott dióval, szilvával megrakott kosarakkal.
Szeretném tovább olvasni...
Falunap Felsőrákoson
Almák piroslanak az ágakon, dús lombok alatt csörren a dió, zöld pázsiton kéklik a szilva, puha fészekből napfényre bukkan a krumpli. Sárguló héja alól ránk mosolyog a kukorica. A kalászból már rég kipergett a búzaszem, és új élet forrásává nemesedett az Úr asztalán, mint az örök élet kenyerének falatja.
Szeretném tovább olvasni...
Miben segíthet az Európai Unió?
Albert Egon. Az Unió egy lehetőség, mely keretet ad ahhoz, hogy benne szabadon, bizonyos játékszabályok alapján éljenek az nemzetek
Szeretném tovább olvasni...
Lehet, csak legyen, ahová!
Tucatnyi mókás történet hőseivé váltak székelyeink, akiket városban, ügyes-bajos dolgaik intézése közben ért utol a szükséglet.
Szeretném tovább olvasni...
Sok a mellébeszélés és a meddő vitatkozás
Albert Egon. Élesedik a vita a város polgármestere és a tanács között, lassan egyre elkeseredettebb, néhol gyerekes kirohanásokba torkollik. A tanácsüléseken a feszültség szinte kézzel fogható. Az effajta adok-kapok játéknak pedig egyedül Barót városa és a hozzá tartozó falvak a vesztesei.
Szeretném tovább olvasni...
…Gyertek dicsérjük együtt… - Marosvásárhelyen a BAKI
Erdélyi keresztény könnyűzene csoportok fesztiválján vett részt szombaton és vasárnap a Baróti Szent Adalbert Egyesület BAKI csoportja.
Szeretném tovább olvasni...
Erdővidéki Polgármesterek Találkozója
 Szeptember 30-án, négy éves szünet után, a bardoci önkormányzat adott otthont az erdővidéki polgármesterek első találkozójának. Az erdővidéki elöljárók mellett - csak Bölön képviselője hiányzott és ő is igazoltan, a tanácskozáson jelen volt Tamás Sándor  megyeitanács-elnök és Albert Álmos, az RMDSZ alsóháromszéki területi szervezetének elnöke is.
Szeretném tovább olvasni...
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.