Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
Aktuális lapszám
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az aktuális lapszámban írt cikkek lajstromához
<<<Vissza az aktuális lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

Aktuális lapszám Közélet

Ám de meddig nyújtózhatunk?

ALBERT EGON ”Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka” - szól a mondás, és valljuk be, néha mindnyájan esünk ebbe a helyzetbe, elfeledve, hogy vannak korlátaink, és legtöbbszor azt szeretnénk, amink nincs. Ez az inger valahol nemcsak magánéletünkben, hanem kifele is lemérhetõ, fõként akkor, amikor azt szeretnénk, hogy a lehetõ legjobb világban, a lehetõ legjobb környezetben éljünk, hogy adasson meg minden, és ne kelljen egyrõl a kettõre számolnunk állandóan. 2017-et írunk, és bizony sokan szeretnénk azt, hogy ne az legyen ma Erdõvidék központjában amivel naponta találkozunk. Igaz, ez érvényes valahol községeinkre is, ahol kisebb-nagyobb sikerekkel váltják valóra a polgárok igényeit. Barót azonban mint mindig, kiemelt helyen szerepel a térség életében, mi több, a hozzá tartozó öt településével ténylegesen kiérdemli ezt a megkülönböztetett figyelmet. Valamikor a politikai harcok városa voltunk, amikor a politikai ellenfelek fedezékükbõl egymásra tüzeltek, figyelmen kívül hagyva a város, a térség érdekeit - legalábbis ezt írja a “történelem.” Volt egy kemény jobboldal, úgymond ellenzék, aki annak idején elég keményen hallatta hangját, mára már csak visszhang maradt, igaz sokaknak nem hiányzik, nem hiányoznak a kényes kérdések, felszólalások. 2012-tõl RMDSZ-es városvezetés van Baróton, ma kétharmados többséggel dolgoznak az itt élõk érdekeiért, kiegészülve egy kis “ellenzékkel.”
Öt évvel ezelõtt a változásra szavaztak az emberek, tavaly ez méginkább érvényt nyert, tehát mondhatnánk, jogosan vannak a szavazóknak igényeik a városvezetés irányába. Ám de meddig nyújtózhatunk, illetve mikor fizetjük meg az árát annak, ami most zajlik Baróton és hozzá tartozó falvain? Egyszerre mindent szeretnénk, aszfaltozott utakat, járdákat nemcsak a Rózsák és a Szabadság téren, hanem Felsõrákos fele is, a többi település mellékutcáival egyetemben. Kóborkutya-mentes központot, várost - mondják -, végülis jogosan, mert állítólag ezt a kampányban megígérték. Nem feltúrt, ideig-óráig magára hagyott, tátongó gödröket, nem kivágott fákat, hanem még több zöldövezetet, s nem rajtuk parkoló autókat, nem a vécék tartalmától bûzlõ fõutcákat, omladozó, magára hagyott épületeket, melyek nemcsak a városközpontot, hanem a város keleti és nyugati bejáratát is meghatározzák. Munkahelyeket, jobb megélhetést, olyan élhetõ várost, ahol nemcsak a “gettó” érzi jól magát, hanem a tettekre, és jobb életre vágyó fiatal is. Nem elszigetelõdõ, - a város nyakán néha púp, máskor meg koloncként kezelt - falvakat.
Nos, sokat akarunk, vagy kérdezhetnénk azt is: az elmúlt évtizedek alatt, miért nem történt meg mindaz, amit most oly sokan, itthoniak és elszármazottak, a változással egyszerre szeretnénk?
<<<Vissza az aktuális lapszámban írt cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) aktuális lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.