Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.11.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1001. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.11.18. Közélet

Elfogyott a végtelennek hitt türelem?!

ALBERT EGON Városunkban évek óta, hogy téma az utak, utcák elhanyagolt vagy kevésbé áldásos helyzete, fõként azután, hogy az új városvezetés nekifogott a utcákban a régi vezetékek kicserélésének. A nem egészen hat év alatt rengeteg minden történt, voltak biztató és elszomorító momentumok, hiszen ki ne emlékezne arra, amikor pár éve, az elsõ vadonatúj aszfaltréteg felkerült a Rózsák útjára, megújultak a járdák, parkolók létesültek. Hasonlóan megújult a December 1 utca, az Új sor, a Szabadság tér egy része, most nemrégiben aszfaltozták le a Béke (Piac) utcát, ki végig az Olasztelek fele vezetõ bekötõútig. Jó látni, hogy egyre több helyre kerülnek új vezetékek, és mindez elõrejelzi, hogy végre valahára, a nem is olyan távoli jövõben pont kerül ennek a 2007-ben elindított folyamatnak a végére, mely lassan egy évtizede, hogy húzódik Baróton.
Vannak azonban elkeserítõ és érthetetlen, de bosszantó dolgok is, mint például az új aszfalton megjelenõ gödrök, amelyek több hónapon keresztül éktelenkednek magukra hagyatottan.Amikor meg valaki megkérdi, hogy miért, akkor a polgármesteri hivatal illetékesei elmondják, hogy ez a munkálatokat végzõ szakcég feladata, aki aztán hamarosan megcsinálja. Ennél többet õk nem tehetnek ez ügyben, szólnak, de a többi a cég kénye-kedvére van bízva. Hogy lehet ez? - tárja szét a kezét az adófizetõ, mondván, most akkor ki függ kitõl, illetve ki, kinek engedelmeskedik ebben a felállásban? Nem érti azt sem jóformán az adófizetõ, hogy hogyan lehet ilyen útfeltúrásokat végezni, mint amilyennel most a Kossuth utca középsõ szakaszán szembemegy, illetve naponta el kell viseljen, több éve már. Hiszen nemcsak itt van ilyen, a Petõfi utca teljes egészében lik-lik, gödör-gödör hátán, amit most még az utcára kiszivárgó szennylé is megtetõz. Igaz, itt is ígérik az illetékesek, hogy hamarosan, igaz, már csak jövõre, elkezdõdnek az út és utcamodernizálási munkálatok. De ugyanez a helyzet a Víz utcában is, ott most több hete gödrök tátonganak, kiderült, ez azért van, hasonlóan a központban lévõ nagyobb “testvéréhez”, mert nagyobb aknák kellenek a meglévõknél. De ezt nem lehetett elõre tudni? - kérdez rá az adófizetõ, kiindulva abból, hogy hát jó pénzek mentek el tervekre, tanulmányokra a pályázatból, akkor ott ezek nem jöttek elõ? Végezetül ott van az éppen a most aktuális Kifli negyed, amelyet azért kell így elviselni továbbra is, mert a felek egymásra mutogatnak - mondja az utca embere. Történtek tehát jó dolgok, de sajnos gondból is akad bõven, ezeket pedig meg kell oldani, és nem elodázni. Jó lenne leszögezni, ahogyan a városvezetés van az adófizetõért, a polgárért, úgy jó lenne, ha nem a munkáltató mondaná meg mifelénk, hogy mikor mit lehet, és mikor szándékszik elvégezni a dolgát, ha szándékszik egyáltalán! Mert félõ, hogy a végtelennek hitt türelem is elfogy egyszer...
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1001. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.