Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.11.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1000. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.11.11. Közélet

A Petõfi utcai híd

Nagyon meggyengült a Petõfi híd tartószerkezete

A.E.Barót város nemrégiben 79 ezer lejes támogatást kapott a megyei tanácstól, emellett a kormány tartalék alapjából 650 ezer lejt utaltak a hivatal számlájára, ezeket a pénzösszegeket a baróti Petõfi híd javítására fordítanák. Igen ám, de a szóban forgó híd jelenlegi állapota annyira rossz, hogy teljes felújítást igényel, ez pedig becslések szerint 1,1 millió lejbe kerülne. A másik probléma pedig az, hogy a kiutalt pénzösszeget év végéig el kellene költeni, erre pedig nincs lehetõség, mivel az 1,1 millió lejes összeg, meghaladja Barót jelenlegi erõforrásait - tájékoztatta a tanácsot Lázár-Kiss Barna polgármester, aki egyben reményét fejezte ki, hogy az év végéig el nem költött pénzt nem kell majd visszaadni, annál is inkább, hogy más települések is vannak hasonló helyzetben, akik kaptak pénzt a tartalékalapból.
Reméli, hogy év végéig a kormány változtat majd a határozatán, és lehetõség lesz arra, hogy ezeket a pénzeket a jövõben arra fordítsák majd, amire kell.
Az elöljáró a híddal kapcsolatosan elmondta, több panasz érkezett már az ott lakók részérõl, többen felhívták a figyelmet, hogy valamit tenni kellene, mert a tartószerkezete nagyon meg van gyengülve, azonban kérdés, hogy az 1,1 millió lej hátralévõ részét honnan teremtik majd elõ. A közbeszerzés után majd kiderül, hogy mi mennyibe kerül, megtörténhet, hogy akár 650 ezer lej is elég lesz - fogalmazott.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1000. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.