Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.11.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1000. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.11.11. Aktuális hírek

November 2-án, a bölöni rendõrség járõrözés közben tetten ért két bölöni fiatalt, 17 és 21 éveseket, akik frissen kaszált lucernát szállítottak. Kiderült, a lucernát egy bölöni lakos földjérõl kaszálták le. A 200 kg lucernát visszaadták tulajdonosának, a kivizsgálás folyik lopás gyanújával.
November 3-án a bölöni rendõrség tetten ért két fiatalt, 17 és 21 éveseket, akik kukorica csöveket szállítottak egy szekérrel. Kiderült, a kukoricát egy községi földterületrõl lopták el. A károsultnak visszaadták a körülbelüli 200 kg csöves kukoricát. A kivizsgálás folyamatban van lopás gyanújával, a rendõrség továbbra is folytatja az ellenõrzéseket a mezei lopások megelõzése érdekében.
A bölöni rendõrség tetten ért egy 68 éves férfit, mialatt a mezõrõl egy földterületrõl kukoricát lopott. A megkárosított gazdát azonosították, és visszaadták a 87 kg csöves kukoricát. A kivizsgálás folyamatban van lopás gyanújával.
Mikor használjuk a téligumikat?
A rendõrség emlékezteti a lakosságot, hogy a téligumi használata nem naptári idõszakhoz kötött, hanem az út állapotához, vagyis mikor havas, csúszós, jeges az út. Ugyanakkor ilyen útviszonyokban a 3,5 tonnánál súlyosabb autókat csúszásgátlókkal kell ellátni.
Ezeknek a kötelességeknek a megszegése 9-tõl 20-ig terjedõ büntetõpontot von maga után (jelenleg 1.125 és 2.500 lej közötti büntetés). A büntetés mellett az autó törzskönyvét is elkobozzák, helyette igazoló iratot bocsájtanak ki, mely nem jogosítja fel a forgalomban való részvételre.
Ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessenek, folyamatosan alkalmazkodjanak az útviszonyokhoz és forgalomhoz. Vizes, csúszós, jeges, havas úton, település között, vagy településen kívül, olyan sebességgel közlekedjen, hogy biztonságosan tudjon megállni, hiszen ilyen útviszonyok mellett nagyobb a fékezési távolság.
Ugyanakkor megkérik a sofõröket, hogy elõvigyázatosan vezessenek, tartsák be a forgalmi szabályokat, és figyeljenek a forgalom más résztvevõire is.
A forgalmi dugók és zsúfoltság alkalmával, õrizzék meg nyugalmukat, ne zárják el az útkeresztezõdéseket, és ne elõzzenek autó sorokat anélkül, hogy kilátásuk lenne.
A rendõrség folytatta az ellenõrzõ akciókat, melyek a szekeresek és biciklisek forgalomban történõ baleseteit hivatott megelõzni.
Összesen 38 esetben alkalmaztak büntetést, melyek értéke összesen 10.000 lejre rúgott. A forgalmi szabályok megszegése miatt 31 esetben bírságoltak. Ezek közül 25 esetben szekereseket büntettek, és 3 esetben bicikliseket. Továbbá 7 esetben a 61/1991-es törvény megszegése miatt bírságoltak.
Ugyancsak ezeken az akciókon tartottak viszsza egy forgalmi engedélyt, és egy törzskönyvet.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1000. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.