Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.11.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1000. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.11.11. Közélet

Szász Réka 1000 lapszám. Ahányszor szóba került a szerkesztõség életének mindennapjaiban ez a szám, mindig az elérhetetlen, a maximum, a messzi távolban levõ lehetetlen jelképe volt. Valahogy mindig az a hatása volt a kerekségével, a teljességével, hogy túl messze van, valami elérhetetlen, megközelíthetetlen. Aztán ahogy egyre jobban haladtunk feléje, egyre nagyobb izgalom töltött el. Tényleg meglesz? Tényleg elérhetõ, megvalósítható?
És tényleg.
Lehet, hogy nincs is nagy jelentõsége, ha úgy vesszük, hogy végülis egy szokásos péntek, egy újabb nap, egy újabb szám, amikor reggel a boltba betérõ kedves olvasó, a hagyományhoz híven, megvásárolja az Erdõvidéket. Sokszor olyan egyszerûnek tûnik minden, mintha menne minden magától a megszokott rend szerint, mintha ez maradandó állapot lenne, mintha mindig minden úgy maradna, ahogy megszoktuk, ahogy elvárjuk. De a világ folyamatosan változik, átalakul. Generációk mennek, jönnek, munkájuk nyomát itt hagyva, mindenkori jelenünkben.
A kerek évfordulók megkerülhetetlen visszatekintéssel járnak. Ilyenkor állunk meg egy picit, mint aki kiért a hegytetõre, ahol pihenõt tart, megáll, és szertenéz, gyönyörködik a tájban. Mi is ezt tettük, visszapillantottunk, számláltuk a mérföldköveket, melyekbõl volt bõven.
Az Erdõvidék újság tizenkilenc évére visszatekintve, melybõl jómagam is tizenhat évet számlálhatok, minduntalan egy ember köré csoportosulnak gondolataink. Az EMBER köré, aki kezdettõl végig, haláláig hátországot jelentett, erõt, tartást, szabad véleménynyilvánítást, bátorságot, kiállást, de szeretetet, megértést, odaadást, õszinte törõdést is. Aki mérnök emberként hatalmas szókincscsel, olvasottsággal rendelkezett, vezércikkeiben sokszor úgy fogalmazta meg kritikáját, észrevételét, hogy humorba, enyhe cinizmusba csomagolta, így mindenki számára szórakoztató volt az olvasása. Aki a legegyszerûbb embertõl a leghatalmasabbig mindenkivel tökéletesen tudott kommunikálni, remek diplomáciai érzékkel rendelkezett, tudott bánni az emberekkel. Egyéniségének köszönhetõen mindig megtalálta azokat az embereket, akikkel hatékonyan tudott együtt dolgozni. Aki csoportot, közösséget formált maga köré úgy, hogy mindig, mindenkinek az értékeire koncentrált. Meghatározó jellem, sokoldalú ember volt, vezéregyéniség. Néhai Antal István letett valamit az asztalra az utókor számára, mellyel bizonyosan mindörökre bevéste nevét a régió sajtótörténetébe. Szellemisége azonban itt maradt velünk, közöttünk örökre, hogy példaként álljon a mindenkori szerkesztõk elõtt, hogy erõt adjon, hogy emlékeztessen a feladatra, az általa oly sokat emlegetett: kis emberek nagy gondjainak a megörökítésére. Mert ez a fajta újságírás az, mely igazi keresztmetszete a jelenlegi társadalomnak, mely úgymond rögzül a történelem során, hogy a jövõ nemzedékek, akik talán fellapozzák a mai Erdõvidéket, szembesüljenek az erdõvidéki ember - sokszor talán a legegyszerûbb, de legalapvetõbb - igényeivel, panaszaival, de megvalósításaival is. Ajánljuk az 1000. lapszámot a mindenkori olvasók figyelmébe, köszönettel és hálával kitartásukért.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1000. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.