Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.10.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 998. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.10.28. Közélet

Kádár Attila, az idei év Mákvirág-díj bronz fokozatával a kezében

Újabb Mákvirág-díj a baróti középiskolában

2016. október 15-én, szombaton került megrendezésre a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa által meghirdetett Mákvirág-díjátadó ünnepség, amelyet a szovátai Teleki Oktatási és Módszertani Központban tartottak. Mákvirág-díjra, azaz A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója címre azok a középiskolás diákok pályázhattak, akik kiváló eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális vagy sportrendezvények díjazottjai. Az elismerés odaítélésének követelményei közé tartoznak a kiváló tanulmányi eredmények hazai és nemzetközi versenyeken, iskolán kívüli tevékenységeken, kulturális tevékenységeken való részvétel.
A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak, és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat. A 2015-2016-os tanévben elért eredményeivel pályázó Kádár Attila a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum XII. B osztályos diákja vehette át az idei év Mákvirág-díj bronz fokozatát, kivívva Kovászna megye legeredményesebb tanulója címét a XI. osztályos évfolyamon. Az alábbi eredményekkel büszkélkedhet a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum végzõs diákja: XLV. Matematika Körversenyen I. díj
Országos Matematika Tantárgyverseny megyei szakaszán I. díj és részvétel az országos szakaszon Erdélyi Magyar Matematika verseny országos szakaszán (Zilah) III. díj és Minisztériumi III. díj Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola versenyén I. díj Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen (Budapest) dicséret Gnome Design Informatika verseny megyei szakaszán III. díj Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola keretén belül szervezett többfordulós versenyen I. díj, valamit az FCE Cambridge angol nyelvvizsga megszerzése. Tanulmányi általánosa XI. osztály végén 9,71 volt. Kádár Attila felkészítõ tanára Oláh-Ilkei Árpád matematika-fizika szakos tanár. Attila már IX. osztályban bejutást nyert 10-es jeggyel azokra a romániai egyetemeken meghirdetett szakokra, amelyeken a matematika a felvételi tantárgy. Attila szavait idézve: ”a díj átvételével erõsödött meg bennem a tudat, hogy érdemes küzdeni. Az ilyen jellegû élmények mérhetetlen motivációt nyújtanak az újabb, magasabb célok elérésére. Hálás vagyok felkészítõ tanáraimnak, családomnak és nem utolsó sorban iskolámnak, azért, hogy részem lehetett ebben az elismerésben.”

A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum tantestületének nevében,
Fazakas Melinda angoltanár
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 998. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.