Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.10.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 998. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.10.28. Aktuális hírek

Közlemény
Nem indít független jelölteket az Erdélyi Magyar Néppárt a decemberi parlamenti választásokon. Az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöksége az október 7-én Kolozsváron ülésezett Országos Választmány határozataival összhangban elemezte az elmúlt hetekben a parlamenti választásokkal kapcsolatos teendõket. A romániai és a Kárpát-medencei politikai környezet valóságát szem elõtt tartva, a belsõ és külsõ tényezõket figyelembe véve az elnökség az érintett megyei elnökökkel való konzultáció nyomán arra a döntésre jutott, hogy a Néppárt a 2016. december 11-i romániai parlamenti választásokon nem indít független jelölteket. Megköszönve támogatóink és önkénteseink eddigi elkötelezett munkáját, akik több megyében is összegyüjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat, továbbá nagyra értékelve területi szervezeteink és vezetõink elkötelezettségét a korrupciómentes magyar közélet, az önrendelkezés és az önálló erdélyi politika iránt, ezúton arra kérjük õket, hogy az elkövetkezõ idõszakban az önkormányzatokban, illetve a helyi közéletben továbbra is tartsák életben a bukaresti irányítástól mentes, önálló magyar érdekérvényesítés gondolatát és gyakorlatát. A Néppárt politikai közössége – meggyozodése szerint – azokat a hiteles jelölteket támogatja, akiknek nincsenek korrupciós ügyeik, akik nemcsak a választási kampányban, hanem azt követõen is bátor és elkötelezett képviselõi az erdélyi magyar önrendelkezési törekvéseknek, Székelyföld területi autonómiájának, továbbá akik képesek az önálló erdélyi érdekeket megjeleníteni és Európa történelmi régiója, Erdély önrendelkezését, a transzszilvanizmust, Románia föderális átszervezését következetesen képviselni.

Az EMNP Országos Elnöksége nevében, Szilágyi Zsolt elnök. Forrás: www.neppart.eu<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 998. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.