Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.09.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 992. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.09.16. Közélet

Semmit nem becsülünk meg, de pofázni tudunk

ALBERT EGON Általába véve, amikor valamiért felelõsséget kell vállalni legtöbbször újjal mutogatunk egymásra, mindig más a hibás, és a magunkba fordulás helyett másba keressük a szálkát. Ha gondunk-bajunk akad, akkor elsõ, akit elkezdünk szidni, az az éppen regnáló elöljáró, tanácsos, vagy éppen valamelyik párt, vagy politikus a ludas, mert nem oldotta, nem oldja meg a problémát. Ez egy adott pontig rendben is van, ám legtöbbször elfelejtjük a határokat, és olyan dolgokat is más nyakába varrunk, vagy akarunk sózni mindennapi életünkben, amely normális esetben minket is terhel, sõt, csak mi tudjuk, tudnánk megoldani. Az elmúlt hetekben, hónapokban városszerte elkezdték a régi szemetes kukákat kicserélni újakra, amelyek ízlésesebbek, és jobban mutatnak mint az elõzõ, még a rendszerváltás idejébõl ránk maradt modellek. Sokan talán észre sem vették, minek is vennék, de attól léteznek, és jó lenne, ha jövõre is megmaradnának. Hiszen ezeknek a megõrzése a lakosság, a polgár feladata is, csak éppen itt van a bökkenõ. Szerettünk volna új, korszerû szemeteseket, hiányuk miatt szidtuk például a városvezetést, most itt vannak, csak megfelelõen használnunk kellene azokat. Ehelyett..., a kukák fedelén csimpaszkodó gyerekeket látni, s a legmegdöbbentõbb az, hogy mindez legtöbbször a tisztelt anyuka, apuka jelenlétében történik. Normális ez, vajon így voltak, vannak ezek a szemetesek tervezve, hogy elbírja egy több, mint húsz kilós gyermek súlyát?! Ha összetörik, akkor megint jönnek a szövegelések és pofázások, hogy mert ilyen, és olyan Barót, mert még a szemeteseket sem tudták a vezetõk rendben tartani! Itt, most, ebben az esetben, kié a felelõsség?
Vagy itt van a köpeci fenyõfás eset, - igaz pici dolog, nem akkora, mint a székely zászlóval pózoló, és a román hisztigépezet újabb “sztárszínésze”, az amerikai nagykövet -, de ki volt az a barom, akinek az a tíz facsemete szúrta a szemét? Ma, fát ültetni közterületre igazi kihívás, legtöbbjük nem éri meg az egyéves kort sem... Normális az, hogy pl. Baróton, mindenki ott gyalogol át, és ott parkolja az autóját a zöldövezeten, ahol neki jól esik? Ez is normális, és magától értetõdõ nálunk, de vajon ez a fajta magaviselet kit jellemez? Számtalanszor rácsodálkozunk, hogy szemetes a környezetünk, hogy falvainkat, községeinket is lassan ellepi a hulladék, akárcsak Barót utcáit, járdáit, zöldövezeteit, sáncait, egyszóval mindent. Nos, ezért például csak kimondottan a szemételszállító cég, vagy az utcaseprõ a felelõs? Mert legtöbbször csak õket szidja a közvélemény. A minap, a Baróton a csapokból folyó “gennylé” járta be ismét a közösségi oldalakat, érdemes lenne azt is kiposztolni, amikor a tisztelt adófizetõ például a vécéje tartalmát ereszti bele a patakokba. Az ilyen magatartásokért ki a felelõs?!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 992. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.