Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.09.09.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 991. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.09.09. Művelődés

Fúvóstalálkozó tizedszer Baróton

A.E.Tizedik alkalommal tartottak fúvóstalálkozót Baróton, a városközpontban a Csala Kürtje Fúvósegyesület szervezésében. A “Száz Kürt Riadója Szól” elnevezésû fúvóstalálkozóra idén kilenc csapat jött el, összesen 180 ember lépett fel, és adta elõ repertoárját, ami igazán dicséretes ebben, az, hogy kétharmada fiatal volt. Barót mellett Nagybaconból két fúvós együttes érkezett, jöttek Magyarhermányból, Székelyzsomborról, Árkosról, Kálnokról, Gidófalváról, Mikóújfaluból, mind olyan településekrõl, ahol nagy hagyománya van a fúvószenének.
“Amikor tíz évvel ezelõtt ennek az egésznek nekifogtunk, akkor nem azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy egy idõ után leállunk, a rendezvény élete mindig úgy alakult, hogy kihagyás nélkül, idén tizedik alkalommal tudtuk megszervezni. Ezt a hagyományt mindenképp folytatni akarjuk - fogalmazott Vágási István karnagy, a találkozó fõszervezõje. Megtudtuk azt is, hogy bár manapság ismét - némi túlzással, de - újra reneszánszukat élik a rezesbandák, a legnagyobb gond a folytonossággal van. Manapság nagyon sok fiatal elmegy külföldre, olyanok, akik betanultak, négy évet zenéltek minimum, de elhagyják az együttest és küldföldre mennek. A baróti csapatból csak tavaly nyolcan mentek el nyugatra dolgozni. A karnagy a fiatalokban látja a jövõt, ezért szeretnének minél nagyobb hangsúlyt fektetni a nyolc évestõl egészen a 19 évesek képzéséig, ezért várják ezen korosztályok fiataljait a csapatba. Kell az utánpótlás, hiszen hamarosan megalakítják az Egyesített Erdõvidéki Fúvószenekart, amelynek vélhetõen 60-70 tagja lesz.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 991. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.