Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.09.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 990. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.09.02. Aktuális hírek

Vasárnap este, Baróton a rendõrök azonosítottak egy 48 éves bibarcfalvi férfit, aki autójával közlekedett. Az alkoholszint mérõ mûszer a vizsgálat során 0,76 mg/l alkoholt mutatott a kifújt levegõben, a sofõrt a kórházhoz szállították vérvétel céljával, a pontos alkoholszint megállapítása miatt. A kivizsgálás folyik ellene ittas vezetés gyanújával.
A rendõrség felhívja a figyelmet az ittas állapotban való vezetés veszélyeire. Egy ittas sofõr nemcsak magát veszélyezteti, hanem utasait, és a forgalomban résztvevõ más személyeket is. A sofõr reakció ideje és reflexei lassúbbak ilyenkor, és veszély esetén egyetlen pillanat alatt bekövetkezhet a tragédia.
Ittasan senki se üljön kormány mellé! Van más lehetõség, mely életeket menthet: kérjen meg egy barátot, hogy vigye haza, hívjon egy taxit, vagy ha kimennek a városba mulatni autóval, döntsék el korábban, hogy ki fog vezetni, aki nem fogyaszt alkoholt, és mindenkit biztonságosan hazavisz. Legyenek óvatosak! Az ilyen, elõre meghatározott szabályok tesznek különbséget sok esetben az élet és halál között.
Pénteken, augusztus 26-án a vargyasi rendõrök járõrözés közben azonosítottak egy 21 éves fiatalt, aki faanyagot szállított anélkül, hogy igazoló iratokkal rendelkezett volna. Kiderült, a fiatal két fát vágott ki a község erdejébõl, a fák le voltak vágva és bélyegezve, azonban az engedély határideje lejárt volt.
A körülbelüli két köbméter fát elkobozták, és az ügyben folyik a kivizsgálás a részletek pontos felderítése érdekében.
Az Európai Forgalmi Rendõrök Szervezetének éves tevékenységi programja értelmében, 2016. augusztus 22-28 között sor került a SPEED országos megelõzõ akcióra. Az akció célja megelõzni a sebesség miatt történõ baleseteket a településeken, és azokon kívül.
Kovászna megyében a rendõrök a DN11, DN12, DN13E és DN10 utakon, de a községek és városok között is ellenõriztek. Az említett idõszakban 244 esetben bírságoltak sebességkorlátozás túllépése miatt, 7 hajtási engedélyt vettek el, kettõt a megengedett sebesség 50km/órával való túllépése miatt, ötöt pedig más szabálytalanságokért.
Ugyancsak ezen akció során 9 bûncselekményt észleltek, melybõl 3 a közúton történõ forgalomra vonatkozik.
A statisztikák azt mutatják, hogy megyeszinten a balesetek oka elsõsorban az útviszonyokhoz nem igazított sebesség, a szabálytalan elõzés, és a gyalogosok által elkövetett kihágások, mint például az úttesten való közlekedés és a szabálytalan átkelések.
A rendõrség azt ajánlja a sofõröknek, hogy tartsák be a forgalmi szabályokat, mindig óvatosan vezessenek, és tartsák be a sebességkorlátozásokat.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 990. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.