Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.08.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 987. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.08.12. Közélet

Nem készülhet el még a felsõrákosi út

A.E. Az elõzetes ígéretekkel ellentétben nem lesz egyelõre aszfalt a felsõrákosi 38-as községi úton. Amint a szerdai tanácsülésen megtudtuk, ahhoz, hogy a megyei tanács új utat tudjon csinálni, ahhoz át kellene tenni községibõl megyei uttá, ez azonban nem megy olyan egyszerûen. Az átnevezéshez ugyanis a helyi tanácsnak kell adnia egy olyan papírt, hogy az út 13 méter széles, ám ehhez fel kellene méretni, a szükséges dokumentációt pedig október 1-ig le kell adni, addig pedig túl kevés az idõ - közölte a felsõrákosiaknak nem éppen kedvezõ hírt a polgármester. Nagy István független tanácsos amolyan mentõövként azt a javaslatot tette, hogy ezt az útszakaszt a megyei tanácsnak adják át arra az idõre, amíg az aszfaltozási munkálatok tartanak, úgy ahogyan akkoriban ezt a Borvizek Útja pályázatban a baróti stranddal tették.  Nem lehet - jött a határozott válasz. Ugyanis nem a tulajdonjoggal, hanem a mérettel van a baj. Öröm az ürömben, hogy mivel ez a munkálat ilyenformában nem kivitelezhetõ, ezért a városban fogják újraaszfaltozni azokat a, megyei tanácshoz tartozó útszakaszokat, amelyeket most a közmûvesítés során feltörtek.
A polgármester azonban továbbra is úgy gondolja, hogy amennyiben lehet, a jövõben mindenképp meg kell csinálni a felsõrákosi utat.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 987. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.