Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.08.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 986. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.08.05. Közélet

Már semminek sem tudunk örvendeni?

ALBERT EGON Egy közel hárommillió lejes új hidat avattak fel a tegnap, amelyet átadói egyfajta “ablak Erdõvidékre”- ként aposztrofáltak, hiszen hosszú vajjúdás után ismét biztonságosan járható a vidéket a külvilággal összekötõ nagyajtai híd. A közel egy évtizedes bezártság helyett -kerülõ út nélkül - újra szabadon lehet közlekedni az Olton túlra és vissza, zökkenõmentesen. Nagy öröm, és valószínûleg elégtétel ez, az ott élõ gazdaember, valamint a régió ki-be járó emberei számára is. Használják hát egészséggel! Zavar még valakit, hogy a rozoga, életveszélyes híd, - amelyen sokaknak annyira jólesett gúnyolódni - már a múlté? Talán fáj, hogy már nem lehet rajta például politikai fogódzókat kapni, rosszul esik, hogy a fahíd látványával már nem lehet összeugrasztani az embereket, nem lehet már ezzel népszerûséget kovácsolni?!
Hiányzik az a tarthatatlan állapot? Igen, meg kell barátkozni a helyzettel, új hidat avattak, ami, valljuk be, nem mindennap történik mifelénk. Apropó híd, most akkor ebbe fognak belekötni, és fusztráltság gyanánt ráaggatják pl. a pallócska jelzõt? Miért, mire jó ez? Valakiknek, valakinek ez örömet okoz?! Igen, a híd egysávos, úgy, ahogyan pár évvel ezelõtt is, - amikor lebontották a másikat -, a megye vezetõi megígérték. Ha valakinek az egysáv gondot okoz, ne járjon rajta. Késõre készült el, igen, valóban 1920-tól nem egy alkalom lett volna arra, hogy a fa helyett beton híd épüljön, 2016 augusztusában ez már nem álom és üres kampányígéret, hanem beteljesült valóság. Ja igen, hogy olyan mint a magyar narancs.., melyet esment az RMDSZ-es megyevezetés rendelt meg, és adta át tegnap az erdõvidékieknek, jó pénzért...Talán nem érdemeltük meg?! Sõt, igen, többet és többet érdemlünk, de ne feledjük, mindennek rendelt ideje van. Igen, nem jó fele haladunk, nem jó fele, mert nem lehet károgni, vagy mert nem épült legalább négy sávos híd, vagy legalább egy Erdõvidéket átívelõ viadukt. Ne legyünk betokosodottak és fafejûek, mert ilyen mentalitással tényleg megérdemelhetünk egy viaduktot a fejünk fölé, hogy nyugodtan forogjunk tovább keserû levünkben. Már aki nagyon akar. Mert mi, itt élõk mit szeretnénk, felzárkóztatni Erdõvidéket, vagy beállni az olyan hangadók mögé, akik szerint mindegy hogy mit csinálnak, úgysem jó, úgysem tetszik? Vajon már semminek sem tudunk örvendeni?!Le a bomlasztó politikai elõítéletekkel! Tanuljunk meg, merjünk hidakat építeni egymás felé, mert ezek a hidak lesznek a mi összetartó, a mi megtartó erõink, úgy a jelen, mint a jövõ nemzedékei számára. És ha lehet, örüljünk a magunk módján egymás, a környezetünk kis- és nagy sikerének egyaránt, és ne számítson az, hogy esetleg az milyen szagú, alakú, színû!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 986. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.