Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.07.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 984. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.07.22. Művelődés

Az Inocsényka együttes

Új helyszínen a Jazz +A Többiek élõ koncertek sorozata

A.E. Több mint hetven, az élõ-jazz zenét kedvelõ, vagy a stílus iránt érdeklõdõ jelenlétében, családias hangulatban koncertezett hétvégén a progresszív zenét játszó, emellett több zenei mûfajt is kombináló Inocsényka együttes az olaszteleki Daniel Kastélyban.
Új helyszínen, de most is minõségi zenével jelentkezõ, az erdõvidéki zenei köztudatba lassan-lassan magát, Élõ koncertek sorozata néven belopó rendezvény, ötödik sikeres állomásán van túl a vasárnap este tartott koncerttel, ahogy a fõszervezõ, Oláh József is fogalmazott: a hallgatóság ismét a rendezvény mellé állt, felpártolta, ezért remélhetõleg a jövõben is tovább él majd ez a kezdeményezés és nem lehetetlenül el. A koncert megkezdése elõtt a fõszervezõ elõbb románul, majd magyarul köszöntötte a nagyérdemût, röviden ismertetve a helyszínváltozás okait, egyben köszönetet mondva a házigazda Rácz családnak, akik különösebb kikötések nélkül a rendelkezésükre bocsájtották az épületet.A zenés est fénypontja azonban kétségtelenül a 2008-ban alakult Inocsényka együttes élménydús zenei produkciója volt, amely az elsõ leütött, lefogott hangtól kezdve szinte elemi erõvel ragadta magával a hallgatót. Az a tömény zene amit elõadtak, minden elemében hûen tükrözte, hitelesen adta vissza az együttes által megfogalmazott célkitûzéseket éspedig: "egy olyan zene létrehozása, amely minden játszás alkalmával újraértelmezhetõdik, és aminek a hitelesség és az újszerûség mindig éltetõ elemévé válik, helyenként improvizációkkal frissítve a már elõkészített zenei kereteket." ifj. Krizbai Imre klasszikus mesteri játékán és hangzásán nyugvó, a basszusgitáron játszó Szakál Attila mindvégig energikus, a finom dallamoktól egészen az ütõsebb témákig elmenõ dallamkompozícióin át, a dobos, Karácson Zsolt ütemes, a gitár kísérettel párban lüktetõ, majd a basszusgitárral együtt helyenként, amolyan groove-os stílusban kicsúcsosodó zenei katarzisát fûszerezte és tette még élvezhetõbbé, zárta egyfajta keretbe, Boldizsár Szabolcs fuvola és Berze Albert trombita játéka. A "nyitott" fülûeknek igazi zenei csemegét egy rendkívüli, mifelénk nem mindennap tapasztalható élmény jelentett a Daniel Kastély évszázados falai között tartott, "mûfaj közti kalandozás."
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 984. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.