Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.06.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 980. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.06.24. Közélet

Huszonhat éve....

ALBERT EGON Iktatás - ez van, és volt mostonában széles e vidéken. Esküt tett mindenki, aki a közéletbõl többé kevésbé kiveszi, vagy kivenné a részét, írtuk, hallottuk, hogy hogyan, miként lehetne végezni a közösségért való munkát, a gondokat, amelyek megoldásra várnak... De ne szaporítsuk ezt a gondolatmenetet, hiszen az elmúlt idõszakban mindenki megmondta, és próbálta aláhuzni a maga igazát, több-kevesebb sikerrel. 2016-ot írunk, túl egy helyhatósági választáson, túl egy úgymond szolid kampányon. Mindenki mondott, és ígért valami szépet és jót, légbõl kapottat és megvalósíthatót. De talán nem ez a lényeg, hanem, hogy miképpen viszonyulunk mi, polgárok az egészhez, miként leszünk részei a Petõfi féle szõlõszemnek. Mert bizony, ahogy a szavazóúrna magányában ezt olvasva is számítunk, számít az, hogy hogyan állunk a dolgokhoz, a történések rendjéhez. Azt, hogy miként kell “pályán” kívül szövegelni és megtalálni a rosszat, tudjuk, és elõszeretettel gyakoroljuk, csakhogy bizonyítsuk együgyû életünk eme katarzisát. Két oldal van, az elõbb említettet hadd ne vegyük semmibe, hiszen a nyavajgás, a hiszti, a politikai fusztráció nem vezet elõbbre. Az sem, hogy szidom Erdõvidéket, Barótot, a benne élõkkel együtt. Mindez elõbbre vezet? Sokan mondjuk ezt rögtön: Igen! Sokan mondjuk azt, hogy megoszt, de mondhatnánk azt, hogy: Elõre mutat! Igen, beiktatták azokat, akiket a nép - így vagy úgy - megválasztott magának, vannak polgármestereink, tanácsosaink. Esküt tettek, és valahol mi is létezünk, szavazópolgárok, a változásra fogékonyak, de vannak, akik a visszarendezõdésre, és a folytatásra voksoltak. Huszonhat éve valahogy mindig csak siránkozunk. Tényleg így van?  Visszatérve vezetõinkhez, bennük a jövõ záloga, s remélhetõleg, ahogy Isten elõtt fogadták, úgy méltón képviselik majd azt, amiért indultak.
Mi jön most, újabb káosz, megosztás, klikkesedés?  Kik azok, akik vezetik a vidéket, kik azok, akik vezetnek a községekben, falvakon és városon?
Mindvégig a politikum lenne?! Ma egy kérdés fogalmazódik meg ebben az írásban: Te mit tettél Erdõvidékért?! Huszonhat éve egyesek állítólag sokat tettek, lehet nem eleget, volt megyei tanácsosunk, államtitkárunk, megyei alelnökünk és RMDSZ-es vezetõségünk is. És? A napokban állásfoglalás zajlik itthon, ahol vannak megválasztottak, pártlistások, katonák és ott van: a Nép!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 980. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.