Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.06.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 980. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.06.24. Közélet

Nem tanultatok hiába!

A.E. Mérföldkõhöz érkeztek múlt hétvégén pénteken a baróti Gaál Mózes Gimnázium nyolcadikos végzõsei, a sok üdvözlõ gondolat és beszédben a szónokok hangsúlyozták: Nem tanultatok hiába!

Zajzon Csaba igazgató beszédében az iskola, a pedagógusok, a család fontosságát, valamint a végzõsök sokoldalúságát kiemelve, a következõképpen fogalmazott: ”Nyolc évig figyeltünk rátok, vigyáztuk lépteiteket, szüleitekkel együtt...  Kik a tanulásban, kik a tanulmányi versenyeken, kik a nyelvek terén, kik a mûvészetben, kik a sportban alkottak maradandót. Vannak köztetek olyanok is, akik a kezdeti botladozások ellenére, megkomolyodva, végre határozott célt kitûzve, az utolsó hónapokban ugyan, de megértették a tanulás fontosságát. Kiderülni látszik, hogy mint iskola, mennyit érünk, mennyire tudjuk felkelteni az igényességet minden jóra és szépre. Az ismeretszerzés mellett fontosnak tartom azokat az alkalmakat, ahol az együttmûködés szabályának a megismerése volt a cél, kézségek és képességek fejlesztése, az emberi értékrend alapjainak a beivódása a mindennapi cselekedetekre, a jóra és szépre.” Lázár-Kiss Barna polgármester, Ady Endre szavaival élve, azt mondta: Az élet tele van kihívásokkal.“Valójában az élet nem olyan könnyû, mint ahogy elképzelitek. Lesz olyan helyzet, amikor szükségetek lesz szüleitekre, tanáraitok segítségére, ezt a segítséget elsõsorban a jó iskolában lehet megszerezni. Mert a jó iskola egy életre meghatározza az ember gondolkodását, életvitelét. Tegyetek meg mindent, hogy az iskolában szerzett tudásotokkal megmaradjon személyiségetek, mert így mindenki szeretettel fog fogadni bennetek....Az élet két nagy részbõl áll: az állandóság és a változás. Az állandóság nyújtja a biztonságot, a változás pedig arra ösztönöz, hogy keressétek meg a megoldásokat, válaszokat találjatok a kihívásokra.”
A végzõsök nevében Kolumbán Orsolya mondott búcsúbeszédet, felidézvén az eltelt idõt, köszönetet mondván a sok türelemért, a segítõ fáradozásért minden egyes tanárnak, arra kérvén õket, hogy õrizzék meg az együtt töltött emlékeket. Elmondta, reméli, hogy jó példát mutattak az utánuk érkezõknek. A Baróti Szabó Dávid nagydíjat ezúttal megosztva, két diák kapta: Dragu Emese Florentina és Szász Zsolt.

Minden diák egyszeri és megismételhetetlen: Dragu Emese Florentina és Szász Zsolt 
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 980. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.