Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.06.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 977. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.06.03. Közélet

Barót város tanácsa

Többnyire a város érdekeit, elõrelépését szolgálták

A.E. Minden valószínûséggel a baróti városvezetés számára hétfõn, az eddigi négy év utolsó soros tanácsülésére került sor, ahol különösebb ellenvetés nélkül fogadták el a polgármester által elõterjesztett határozatokat, többek között organigramma módosítás, zárszámadás elfogadása.

A határozattervezetek egyöntetû megszavazása után a különfélékben elõször az ülésvezetõ és az RMDSZ frakciójának vezetõje, Pál-Szilágyi Zoltán mondott köszönetet kollégáinak a tanácsban kifejtett négy év munkájáért, kihangsúlyozva, hogy örvend annak, hogy azokban a dolgokban, amelyek igazán fontosak voltak a város számára, konszenzusra tudtak jutni, így tudták a város elõrelépését, fejlõdését szolgálni. Lázár Kiss Barna polgármester is csatlakozott az elõtte felszólalóhoz, elmondta, úgy érzi, hogy ahogy telt az idõ, egyre jobb volt az együttmûködés a független tanácsos, az RMDSZ, és az MPP-EMNP alkotta ellenzék között. Úgy látja õ is, hogy az igazán fontos dolgokban mindig számíthattak vagy a Néppárt, vagy a Polgáriak támogatására. Sok sikert kívánt azoknak a tanácsosoknak, akik a következõ ciklusban is jelöltették magukat, és ezáltal szereplõi a június 5-i megmérettetésnek, emellett sikert kívánt Nagy István független polgármesterjelöltnek is. A polgármestert követõen, Vass Csilla MPP-s tanácsos kért szót, elmondva, hogy 12 év tanácsosság után az elkövetkezõkben nem fog részt vállalni a városvezetésben. A jelölteket arra kérte, hogy ezután is, és mindig a város javát szolgálják, és ne egyéni vagy más érdekeket. Munkájára, és az elmúlt négy évre visszatekintve egyértelmûen kudarcnak tartja, és kudarcként éli meg a városi strand helyzetét. Emellett örül annak, hogy a városban elkezdõdött az utak aszfaltozása, amit az általa is annyiszor javasolt kölcsönbõl is fedeznek az elkövetkezõkben. Ha már a kudarcokról volt szó, akkor Lázár-Kiss Barna az iskola kampuszt nevezte meg, ami meglátása szerint egyfajta 22-es csapdája lett a városnak. Nagy István úgy véli, több õszinte tanácsosra lenne szükség, olyanokra, akik nem valami játszmák szintjén képviselik az embereket, olyanokra, akik az itt élõk érdekeit nézik, és nem csak szerepelnek.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 977. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.