Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.06.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 616. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.06.05. Művelődés

 Erdővidék majdnem minden szegletéből több száz rajz érkezett arra a rajzpályázatra, amelyet a Gyulai Líviusz Barót Városi Könyvtár hirdetett meg Elek apó mesevilága címmel. A versenyre meseillusztrációval és portréval nevezhettek be két kategóriában (az I-IV  és az V-VIII). A beérkezett rajzokat nehéz volt elbírálni, végül a zsűri döntése alapján közel félszáz kis alkotó vehette át a szervező, Gyulai Líviusz Városi Könyvtár, a baróti polgármesteri hivatal, a Silv-Alim, a Tortoma, a Likat cégek, Erdővidék Múzeumának, a Gaál Mózes I-VIII Osztályos Iskolának, valamint a Vidékünk polgári hetilapnak a különdíját.
       Az Erdővidék hetilap a Dr. Fábián László Egyesülettel karöltve a kis művészek könyvtárát házi olvasmányokkal gazdagította, a könyvtár névadója, Gyulai Líviusz pedig Benedek Elek köteteket és tempera festéket ajándékozott a szombati kiállításon. „Nagyon-nagyon változatosak, színesek voltak a munkák, érdekes módon az I-IV osztályosok mutattak be fantáziadúsabb munkákat, azok közül is kiemelném a vargyasi portrésokat, ők voltak a legügyesebbek.” – értékelte a rajzokat Albert Egon munkatársunk, aki részt vett a zsűrizésben. A könyvtár folyosóin kiállított rajzok a nyári vakáció ideje alatt is megtekinthetőek lesznek.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 616. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.