Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.05.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.05.20. Közélet

Benedek Erika (széki elnök), és a megjelent vargyasi tanácsojelöltek: Farkas Domokos, Csiki Ferenc, Román Réz András Zsolt

Az RMDSZ a régi, a Néppárt pedig az új korszakot jelentheti Vargyasnak

A.E.Egy dolgos négy év áll a vargyasi EMNP tanácsosai mögött, büszke kell lenni erre a csapatra, akik továbbra is annak a közösségnek a szolgálatára vállalkoztak, amelyben élnek. Csak a jól elvégzett munkát veszik át, cselekedeteikkel csakis a közösség érdekeit szolgálták, akikre Vargyas nyugodtan bízhatja jövõjét - eképpen jellemezte a Néppárt vargyasi csapatát a szerdai bemutatkozón Benedek Erika, az EMNP széki elnöke. A sajtótájékoztatón a jelenlevõ három vargyasi tanácsos a helyi tanácsban uralkodó tarthatatlan helyzetet, a faluban folyó diverziókeltést és félremagyarázást, valamint helytelen döntések és kivitelezések tömkelegét tárta pontokba szedve a sajtó képviselõi elé, amelyért egyértelmûen a mostani polgármestert és az alpolgármestert terheli a felelõsség - hangoztatták.

A vízhálózat kérdését Farkas Domokos egyszerûen a bohózatok egyik alapjának nevezte a vargyasi tanácsüléseken. A problémát mind a mai napig nem sikerült megoldani, hetente elõfordult, hogy nem volt a faluban víz, ráadásul a szolgáltatott víz borvíz, ami egyáltalán nem jó a háztartási gépeknek. Most ott tartanak, hogy az Aquacov mégsem akarja átvenni a szolgáltatást, mert sem a vízmennyiség, sem a vízminõség nem megfelelõ. A helyzet aggasztó, van egy vízhálózata a községnek, amivel nincs amit kezdeni, és továbbra is sok pénzébe kerül a falunak – vonták le a következtetést. Hová lett a kockakõ? Az “ingyen” kapott kockakõ végül 10 ezer lejébe került a községnek, ezt a pénzt a faluban az utcák-utak rendbetételére elõirányozott összegbõl vettek el, becsapva ezzel a tanácsot. Ennek a kockakõnek egy része a ravatalozóház elé került, a többi nem tudni hová lett. Elhanyagolt tûzoltóalakulat - ez sincs mindmáig megoldva, hiába voltak kezdeményezések, állandóan akadályokba ütköztek, olyan állapotok vannak, hogy volt eset, hogy az autóban üzemanyag sem volt, amikor rákérdeztek, az alpolgármester azt mondta, nincs, mert az üzemanyag jegyekkel a polgármester zsonglõrködik. Nem támogatják a fiatalságot, a kulturális programokat, a község évente 19 ezer lejt fizet például az ERD tévének, ám e mellett egy vas sem jut a polgármesteri hivatalból az ifjúság, a kulturális tevékenységek támogatására. A Néppártot nagyon zavarja az, hogy évek óta a faluban mindig az idegen a fontosabb, nagyobb figyelmet kap, míg a helyit mellõzik. A Barlangi úttal nincs semmi baj, de egyszer azt kellene karban tartani, ami van a faluban, - utaltak a temetõ út, és az unitárius templom körüli tér állapotára. De miért is termelték ki jogszerûtlenül a barlangi út mellett levõ magánterületekrõl útépítés címén a fákat? Nem mûködik a sportcsarnok, sõt, mások használják, nem a vargyasiak. Miért?! A park rendezetlen, gondozatlan, miért kellett pénzeket költeni rá, ha senkit nem érdekel? Minõsíthetetlen a közbiztonság, Vargyason nincs olyan kereskedelmi egység, ahová ne törtek volna be, sõt, most már a magánházakat is fenyegetik a tolvajok, nem beszélve a jószág és a mezei lopásokról, az illegális legeltetésekrõl! Ma ott tart Vargyas a közbiztonság terén, hogy nemrég az éjjeliõrt is megverték... Ezt nem lehet tovább így folytatni, a párt Sütõ Levente független jelölt személyében képzelte el a jövõt, aki egy új színt hozhat a község életébe. Egy korszak lezárult, az emberek most dönthetnek, a régi rendszert akarják vagy egy új korszakot szeretnének.

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.