Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.05.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.05.20. Közélet

A kórház elmúlt öt évének tevékenységét ismertették Baróton

Szerdán Erdõvidék egyetlen mûködõ kórházánál, Baróton tartottak sajtótájékoztatót, ahol a kórház vezetõsége az elmúlt öt év tevékenységérõl számolt be a környék polgármesterei, valamint a megye vezetõsége elõtt.  A kórház vezetõsége hangsúlyozta: az átállás pillanata a központi adminisztrációról a helyi kezelésbe nehezen indult. A megyei önkormányzat, illetve a környezõ erdõvidéki települések finanszírozása kulcsfontosságú volt. A korábbi városvezetés hibája miatt 800 ezer lejtõl esett el az egészségügyi intézmény, a pénz azóta is hiányzik.Jelen pillanatban a baróti kórház másik bevételi forrása az egészségügyi biztosítópénztár - ez a forrás azonban csak a fizetésekre elég, a mûködési költségek javarészét azonban továbbra is Barót önkormányzata, valamint az erdõvidéki községek önkormányzata fizeti.
Dénes Mária korházmenedzser beszámolójából kiderült: az elmúlt öt év alatt renoválásokra, az összes ágy cseréjére, bútorcserére, paravánok és szoftver vásárlására került sor.Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: "A megyében az elsõ közösségi összefogás egy egészségügyi intézményért Erdõvidéken született. Nyilván nem csak a megyei önkormányzathoz tartozó kórházzal foglalkozunk: évente 20 ezer lejjel támogatunk minden városi intézményt, illetve a vidéki orvosi rendelõk felújítását is elkezdtük, a finanszírozást folyamatossá tettük, van pénzalapunk hozzá. Baróton jó helyre kerül a támogatás, hiszen eredményesen használták fel az alapokat."Lázár Kiss Barna polgármester közölte: "Az elmúlt négy évre visszatérve el kell mondjam, hogy a partnerség mûködött: mi 120 ezer lejjel járulunk évente hozzá az intézmény támogatásához." Ezen az összegen kívül Barót városa megközelítõleg évente további 50 ezer lejjel támogatja más formában az intézményt. A polgármester hangsúlyozta: bíznak abban is, hogy a kórház folyamatban lévõ akkreditálását is jóváhagyja a szaktárca. A jövõt célzó tervekre utalva Lázár Kiss Barna hangsúlyozta: Marosvásárhelyen, az orvosi egyetemen akarják népszerûsíteni az intézményt, hogy végzõs, vagy rezidens orvosokat csábítsanak Erdõvidékre. A beszélgetésen felmerült a szolgálati lakások létesítése is: Tamás Sándor szerint jó példa a sepsiszentgyörgyi orvosi otthonok sikere, ez lehet az a vonzó erõ, amely a fiatal orvosokat Barótra hozhatja.

Kovászna Megye Tanácsa, Sajtóiroda
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.