Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.05.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.05.20. Közélet

Még tizenhét nap maradt a választásig

ALBERT EGON Szolgálni, szolgálni, szolgálni a közösséget! Alázattal képviselni az itt élõk érdekeit, megtenni mindent azért, hogy mindenkinek jobb legyen itthon Erdõvidéken.
Polgármestereink, tanácsosjelöltjeink mindenike kiemelten a mi közös jövönk építésével, elõremozdításával foglalatoskodik, most kell, hiszen tizenhét nap múlva megint eldõl, hogy négy évre ki fogja úgymond vezetni a várost, a községeket, melyik politikai erõ lesz többségben a tanácsban, és ezáltal viszi végig elképzeléseit térségünkben.
Ezen a héten két párt is bemutatkozott Baróton, az egyik az RMDSZ, amelyik szerdán késõ délután tartotta kampánynyitó gyûlését, ahol elszámoltak az elmúlt négy év megvalósításairól, kihangsúlyozván, hogy az embert az elvégzett munka alapján lehet megítélni, és ezek alapján lehet eldönteni, hogy lehet-e rábízni egy település jövõjét, vezetését. Ebbõl pedig a baróti városvezetés, élén a polgármesterrel - legalábbis a szónokok szerint - jelesre vizsgázott. Sõt, Baróton ma, idézõjelesen az egyik legnagyobb gond az, hogy dolgoznak- hangzott el.Nem volt ennyire derûlátó jövõkép a csütörtöki EMNP-s baróti tanácsosainak bemutatóján, ahol értelemszerûen nem a poztitívumokat igyekeztek feltárni az elmúlt négy évbõl, hanem inkább a hiányosságokra fektették a hangsúlyt a tanácsosjelöltek, egyben ígéretet is téve arra, hogy amennyiben bejutnak a tanácsba, mindent megtesznek azért, hogy például munkahelyek létesüljenek, és hogy jövõt teremtsenek a fiataloknak. A Néppárt jelöltjei úgy látják, az RMDSZ helyi vezetõsége a négy év alatt nem tett mást, csak ígérgetett, amibõl alig valósítottak meg valamit. Független jelöltjük, akit támogatnak, véleményük szerint képes arra, hogy átszakítsa ezt az RMDSZ által szõtt hátráltató hálót. Miért kell feltétlen Lázár-Kiss Barnának befejeznie azt, amit elkezdett, miért nem végezheti be azt más is, pl. Zsombori Csaba? - kérdeztek rá. A Néppárt kontra RMDSZ ellentét, valószínûleg nemcsak Baróton domborodik egyre inkább ki, Vargyason sem lesz sétagalopp ez a hátralevõ két hét, a jelöltek, a pártkatonák, aktivisták számára.  A kedden tartott bemutatkozó sajtótájékoztatón komoly vádak és álláspontok fogalmazódtak meg a Néppárt vargyasi tanácsosai részérõl, amelyek, mint mondották, egyáltalán nem légbõl kapottak, hanem a szomorú vargyasi mindennapokat, élethelyzeteket tükrözik. Új ember, új lendület kell a községnek, és ezt a lendületet, ezt az új idõszámítást, nem Imets Lajos fogja elhozni, aki bár független jelölt, de meggyõzõdésük, ugyanazt fogja képviselni, mint leköszönõ RMDSZ-es elõdje. A kép még nem teljes, de ezen a héten már kaphatott a választópolgár egy kis ízelítõt, hogy hogyan és miként is képzelik el egyes jelöltek az elkövetkezõ idõszakot, mi az ami jó, és mi az, amin változtatni kell, természetesen ez nézõpont és pártállás kérdése. De vajon a szavazó mindebbõl mit hisz el, azt amit lát, tapasztal, vagy azt, amit beléje sulykolnak ezekben a napokban, hetekben?
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.