Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.05.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.05.20. Közélet

A tisztességesen elvégzett munka, a minõség - az út, amin érdemes haladni

A.E. Teltházas, több mint háromszáz érdeklõdõ elõtt tartotta meg kampánynyitó rendezvényét a Városi Mûvelõdési Házban, a baróti RMDSZ, amelynek keretén belül a szövetség jelöltje, Lázár-Kiss Barna ismertette a négy év fõbb megvalósításait, valamint bemutatta azt a helyi és megyei tanácsosi csapatot, amellyel a jövõben is együtt szeretne dolgozni Barótért és a hozzátartozó falvakért, amit csak összefogással és csapatmunkával lehet elérni a jövõben is.

A kampányrendezvényen elsõként Pál-Szilágyi Zoltán, az RMDSZ baróti ügyvezetõ elnöke mondott beszédet, aki az erõs önkormányzati jelenlétet emelte ki ahhoz, hogy dolgozni lehessen, emellett a közösség szolgálatának a fontosságát hangoztatta. Emlékeztette a jelenlevõket arra is, hogy nyolc elpazarolt év után vették át a város vezetését egy csomó adóssággal a nyakukon, és minden lehetséges partnerrel konfliktusba állva. Ma ott tartanak, hogy megadták a város összes adósságát, és korrekt viszonyt alakítottak ki a megye- és az országos képviselettel, intézményekkel. Most már nem a baróti cirkuszokról cikkeznek az újságok – tette hozzá. Az elmúlt négy év alatt fejlõdött az infrastruktúra, a város és a falvaink jobb állapotban vannak. Van tehát amire építeni, ez a helyes út, nem szabad errõl letérni: “Ma a baróti ember legnagyobb gondja az, hogy dolgoznak a városban. Az biztos, hogy ezek a munkálatok bosszúságokkal is járnak, de nincs más út a fejlõdés irányába.”- fogalmazott. Elmondta azt is, hogy nem elég csak az infrastruktúrát fejleszteni, egy településnek csak akkor van jövõje, ha fiataljaink itthon alapítanak családot, és nem máshol. Esélyt kell adni a fiataloknak is - hangoztatta. Lázár-Kiss Barna bemutatójában beszélt a víz-és csatornahálózat kiépítésérõl a városban, az utak és járdák újjáépítésérõl, a községi utak feljavításáról, parkok, parkolóhelyek, sportlétesítmények létesítésérõl, az oktatás minõségének javításáról, az állandó egészségügyi ellátás biztosításáról, jól felszerelt kórházról, a korszerû bevásárlóközpont meglétérõl, a temetõk állapotának rendezésérõl, a ravatalozóházak építésérõl, a megyei tanács által meghirdetett pályázatok kihasználásáról, a szociális problémák megoldásáról. Mint mondotta, viszszatekintve elmondhatja, hogy az elmúlt négy évben dolgoztak, ezt az elmúlt négy év megvalósításai is bizonyítják, és elmondhatja, hogy jó irányba haladnak. Lázár elmondta: a következõ négy évet is konkrét és teljesíthetõ tervek mellett képzeli el, a megkezdett munkák lezárása mellett a városban újabb útjavításokat is terveznek. A kampányrendezvényen felszólalt többek között Tamás Sándor megyei tanácselnök és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is, mindketten a Baróton bekövetkezett pozitív változásokat emelték ki.

Teltház a baróti kampánynyitón

“Ezek az emberek tenni akarnak a közösségért!”

A.E.Bemutatta tanácsos jelöltjeit a baróti EMNP is a párt székházában tartott sajtótájékoztatón, ahol a nyolc jelöltbõl heten meg is jelentek, és röviden ismertették, miért vállalkoztak önként erre a feladatra.

A jelöltek becsületességét emelte ki Benedek Erika, a Néppárt széki elnöke felvezetõjében, itt olyan emberekrõl van szó, akik felajánlták szolgálataikat a közösségnek, akik odafigyelnek arra, hogy a közpénzek jól legyenek elköltve, és mindenképp a közösség javát szolgálják. Emellett a törvényesség betartását is hangsúlyozta, ez azért is fontos, hogy a közösség ne legyen kiszolgáltatva a törvénytelenségeknek. A bemutatkozók sorát Szép Béla kezdte, elmondta, négy évet úgy próbált a tanácsban politizálni, hogy mindig az emberek érdekeit tartotta, tartották szem elõtt, ez nem mindig tetszett mindenkinek, de ezt bátran fel meri vállalni bárhol. A tanácsosi listán elsõ helyen található a felsõrákosi Pál Levente néptáncoktató, õ a kulturát szeretné képviselni, és nagyobb hangsúlyhoz juttatni az elkövetkezõkben a városvezetésben. A baróti Dimény László nyugdíjas, aki már volt ennek a városnak tanácsosa és alpolgármestere is, elsõsorban a közigazgatásban szerzett tapasztalatát adná ahhoz, hogy elõbbre tudják vinni a város ügyeit. Domokos Tünde Bibarcfalvát képviselné a helyi tanácsban, úgy gondolja, a faluban rengeteg megoldatlan probléma van, ilyen a borvízfürdõ helyzete, a szemetelés vagy az illegális legeltetés, erre jobban oda kellene figyelnie a városvezetésnek. id. Jáger Árpád nyugdíjas nemcsak a falujáért, Felsõrákosért küzdene, hanem Barótért is a tanácsban. Számára három dolog a legfontosabb: igazság, átláthatóság, fejlõdés. Megválasztása esetén ezt képviselné a városi tanácsban. Úgy érzi, Felsõrákos továbbra is el van szigetelve, ez ellen tenni szeretne. A köpeci Szabó Irén Erzsébet pedagógus szintén úgy érzi, hogy faluja nem fejlõdik semmit, és nagyon el van hanyagolva. Inkább hátrafele haladnak, mint elõre. Õ elsõsorban munkahelyek teremtésében látja a jövõt. A felsõrákosi Péter Judit már több mint négy éve tagja a Néppártnak, aki úgy látja, hogy amit az RMDSZ ígért, semmit nem tartott be, és semmit nem valósított meg a faluban. Arra kér mindenkit, hogy vállalja fel azt, amit gondol és érez, és ne szavazzon, hanem válasszon június 5-én. A bemutatkozó után Szép Béla elmondta, hogy a Néppárt teljes vállszélességgel felsorakozott a baróti független jelölt, Zsombori Csaba mellé, majd a szavazókhoz szólván így fogalmazott: “Eddig mindig azt hallottuk, a fiataloké a jövõ, most itt van egy 26 éves jelölt, aki felvállalja a közösséget és saját magát is. Most lehet bizonyítani szülõk, nagymamák és nagypapák, hogy érdekli önöket gyereik, fiataljaik jövõje. Itt a megfelelõ jelölt, ezt kell támogatni!”

Az EMNP régi-új baróti tanácsosjelöltjei (b-j): Szép Béla, Szabó Irén Erzsébet, Péter Judit, Domokos Tünde, id. Jáger Árpád, Dimény László, Pál Levente, Benedek Erika (széki elnök)

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 975. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.