Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.06.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 616. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.06.05. Aktuális hírek

 Május 13-án éjszaka, 3.30-kor telefonon értesítették a baconi rendőrséget, hogy Kisbacon és Magyarhermány között a telefonkábelek le vannak vágva. A helyszínre érkezett rendőrök megállapították, hogy a két település között valóban elloptak 200 méter telefonkábelt. 10 nap múlva a baconi rendőrök azonosították a tettest T.B. 19 éves oltszemi lakos személyében, aki május 12-én és 13-án éjjel összerongált körülbelül 500 méter kábelt, melyből 200 métert a helyszínről egy sepsiszentgyörgyi taxival elszállított. A tettes ellen eljárást indítottak rombolás és minősített lopás vádjával. Szabadlábon védekezhet.
 Május 21-én a baróti rendőrségen jelentette P.T. ágostonfalvi lakos, hogy valaki egy szekérrel kaszálja a füvet az ő mezőgazdasági területéről, az ágostonfalvi híd közelében. A rendőrök a helyszínre siettek és azonosították B.M. ágostonfalvi lakost,  majd a baróti rendőrségre kísérték és eljárást indítottak ellene lopás gyanújával. A kivizsgálás folyik az ügyben.
 Május 22-én, 11 órakor a baconi rendőrséget értesítette D.A. 72 éves nagybaconi lakos, hogy április 25 és május 22 között ismeretlen tettesek az udvarán levő műhelyből elloptak 6 gyalut körülbelül 250 lej értékben. Május 24-én a baconi rendőrök azonosították a lopás elkövetőjét K.L. 31 éves nagybaconi lakos személyében. Az ellopott holmikat megtalálta a rendőrség, az elkövető ellen pedig eljárást indítottak lopás gyanújával. Szabadlábon védekezhet.
 Május 25-én D.Sz.S. baróti lakos értesítette a baróti rendőrséget, hogy május 23-án, 18 óra körül a saját autóját megállították Köpecen az egyik utcában és megkarcolták, kb. 40 cm hosszúságban. A bejelentés alapján a baróti rendőrség kivizsgálást indított.
 Május 26-án, 19,30-kor értesítette a baróti rendőrséget M. A. baróti lakos, hogy május 23-án délután Sz.Sz. székelyszáldobosi lakos, a bejelentő volt élettársa erőszakkal elvitte őt és hét hónapos kislányát székelyszáldobosi otthonába, és megfenyegette, hogy ha elmegy onnan nagyon megbánja. M. A. május 26-án elment volt élettársa lakásából, de kislánya ott maradt, és a rendőrség segítségét kérte, hogy vigyék vissza a gyerekét. A baróti és bardoci rendőrök a kislányt visszaadták az édesanyának. A baróti rendőrség eljárást indított Sz.Sz. székelyszáldobosi lakos ellen fogvatartás és fenyegetés gyanújával.
 Május 29-én a bölöni rendőrség egy megelőző akciót szervezett az erdészeti bűncselekmények ellen. Ez alkalommal azonosították P.L. 32 éves lügeti lakost, aki törvénytelenül kivágott 9 bélyegezetlen fát az olaszteleki állami erdészet tulajdonában levő területről, majd eladta. A kivágott fát megtalálta a rendőrség, és átadta az olaszteleki erdészetnek. Az elkövető ellen lopás és törvénytelen fakivágás gyanújával indítottak eljárást.
 Az utóbbi időszakban a megyében ismét elszaporodtak a telefonos csalások. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy az elkövetkezőkben legyenek figyelmesebbek és ne dőljenek be a csalóknak, mert nehéz megtalálni és felelőssége vonni őket.
  A múlt hét végén lezajlott Barót-napok alatt nem volt példa nagyobb zavargásokra, csendzavarásra, ezért a rendőrség köszönetét fejezi ki a szervezőknek és a látogatóknak egyaránt.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 616. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.