Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 972. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.29. Sport

Több mint hétszáz résztvevõ versenyzett

Sz. Réka Április 23-án, húszadik alkalommal tartották meg a baróti sportcsarnokban a Barót Kupa elnevezésû nemzetközi tánc és tornafesztivált, negyven csoport részvételével, összesen 730 gyerek versenyzõvel. Jelen voltak a magyarországi Kapuvár, Bukarest két csoportjának-, Gãieºti, Bârlad, Focºani, Râmnicu Sãrat, Egyedhalma, Brãila, Gyulafehérvár, Feketehalom, Kudzsir, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Ónfalva, Balánbánya, Petrozsény, Viktóriaváros, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Slobozia, Panciu, Gugeºti, Stãoane, Rãstoanca, Vidra, Buftea, Bákó, Pucioasa, Târgoviºte, Segesvár, Sãntion, Amara, Vaslui, Arad és Barót két csoportjának képviselõi. Barót várost a Tanulók Klubjának Mozaik csoportjai, és a Városi Mûvelõdési Ház Syncron tánccsoportjai képviselték eredményesen a megmérettetésen, felkészítõ tanárok a Mozaik csoportnak Dimény Olga, a balett csoportnak Pál Éva, a Syncron tánccsoportoknak Nagy Kopeczky Annamária és Bódi László.


Az eredményeket kategóriánként közöljük, minden korosztályban és kategóriában csak a a legjobbakat említve. Aerobik torna kategóriában az óvodásoknál I. helyezést ért el a baróti Mozaik csapat triója, az I.-II. osztályos kategóriában I. hely Petrozsénynek járt ki, csoportban Gyergyószentmiklós bizonyult a legjobbnak. A III.-IV. osztályosoknál a trió kategóriában I. Petrozsény, aki csoportban is jeleskedett, elnyerve az I. helyezést, csapatban (öt személynél több) viszont Barót (Mozaik) lett a legjobb. Az V.-VI. osztályosoknál I. az aradi trió, csoportban a baróti Mozaik, VII.-VIII. osztályosoknál trióban és csoportban is Arad bizonyult a legjobbnak, a IX-XII. osztályosoknál trióban Petrozsény, csoportban és csapatban is Barót (Mozaik) nyerte az I. helyezést. Az aerobik tánc kategóriában az I-IV. osztályosoknál Barót (Mozaik), az V.-VIII.-nál Arad, a líceumnál Kudzsir vitte a pálmát. A stilizált népi táncok kategóriában az I-IV. osztályosoknál I. Gyulafehérvár és Barót (Mozaik), az V.-VIII. osztályosoknál Amara. A mazsorett kategóriában I-IV. osztályosoknál I. a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja, az V-VIII. osztályosoknál I. Ónfalva, a líceumnál I. Biharszentjános. A hip-hop kategóriában az I.-IV. korosztályban I. Gyulafehérvár, az V-VIII.-oknál Egyedhalma, a líceumnál pedig Viktóriaváros. A modern tánc kategóriában az I-IV. osztályosoknál I. a sepsiszentgyörgyi Z-Dance, az V-VIII. osztályoknál a székelyudvarhelyi Fortuna Dance, a líceumnál pedig Segesvár csapata. A társasági táncoknál az I-IV. korosztálynál I. helyezett Slobozia, az V-VIII. osztályosoknál a baróti Mini Syncron, a líceumnál szintén a baróti Syncron. Kortárs tánc kategóriában az I-IV. osztályosoknál I. Bârlad, az V-VIII. korosztálynál I. Bukarest V. kerülete, a líceumnál pedig Pucioasa csapata. A fantáziagyakorlatoknál a legkisebbek kategóriájában Gyergyószentmiklós remekelt, az V-VIII.-as korosztályban a székelyudvarhelyi Fortuna Dance, a líceumnál pedig Segesvár csapata. A tematikus táncoknál I. helyezett a baróti Mozaik, akárcsak az acro dance kategóriában, a klasszikus táncoknál I. a baróti Tanulók Klubjának balett csoportja. Dimény Olga, a Tanulók Klubjának igazgatója, az esemény szervezõje elmondta, a huszadik évforduló tiszteletére minden résztvevõ érmét kapott, a megszokott kupa mellé. Elmondása alapján idén a nagyszámú résztvevõ mellett a színvonal is nõtt, minden csoport nagyon felkészült volt, éles különbségek nem voltak tapasztalhatóak, egy-két pontszám különbség határozta meg a nyerteseket, a zsûri is szigorúbban pontozott, hiszen minden kategóriában csak egy díjat osztottak. A Mozaik csoportjai összesen tizenegy elsõ, öt második, egy harmadik díjat és egy dicséretet szerzett a megmérettetésen.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 972. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.