Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 972. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.29. Közélet

Pártszínûek és függetlenek 

ALBERT EGON Szerdáig kiderült minden, aminek ki kellett derülnie, talán még több, mint kellett volna, például a kiszivárogtatott MPP- országos vezetõjének az “öszödi beszédként” elhíresült, - a prûd politikai elit számára - hírhedt hangfelvétele. Meglepõdtek ezen? Hiszen miközben sorra szórjuk a szitkokat meg a becsmérlõ és egyéb cifra jelzõket, közben magunkat fényezve, picit gondoljunk bele, létezik ma Erdélyben hiteles magyar párt, vagy pártpolitikus, esetleg ennek a masszának a tetejére felkerülõ, - most éppenséggel polgármesteri székekért harcoló - független jelölt? Vajon az elmúlt években, vagy éppen ezekben a pillanatokban, hány öszödi beszéd-féle hangzott, hangzik el zárt ajtók mögött? Eddig egy rossz volt, most kiderült, van még egy, a többi egyelõre egy ma született bárány ártatlanságával tetszeleg. Errõl ennyit... Május 5-én kezdetét veszi a kampány, úgyhogy sokat nem lehet ezen töprengeni, nem lehet tétlenül ülni, hiszen dolgozni kell, meg kell szenvedni azokért a fránya szavazatokért. Az elmúlt négy évben jól, vagy kevésbé jól, a közösség javára elvégzett munka gyümölcsét kóstolgatják most az újra induló polgármestereink, tanácsosi kollégáikkal együtt.
Miközben ellenlábasaik, a lévendõ új város-, és községgazda szerepében igyekeznek meggyõzni a választót, miért érdemes majd rájuk ütni a pecsétet június 5-én. Mindenki a másik gyengéjét próbálja kidomborítani, mindezt úgy, hogy egyre inkább háttérbe szoruljanak annak eredményei. A választópolgár újra egy közkincs lett, újra felbecsülhetetlen értéket képvisel, akire érdemes odafigyelni, akinek hallani akarják a hangját, még ha egyszerû is. Ma minden jelölt a nép õszinte gyermeke akar lenni, és megtérve keblére, alázattal hallgatja annak ügyes-bajos dolgait. Van, ahol savanyú a négy év gyümölcse, van ahol még nem annyira édes, mint azt most hirtelen nagyon sokan szeretnék, van, akinek egy hónap múlva a torkán akad, és lesz, akinek nem. Jelölt most is akad bõven, van, ahol ketten, ám van olyan is, ahol egyszerre négyen indulnak, hiszen mindenki saját pecsenyéjét akarja sütögetni, persze nyomban tegyük hozzá, ehhez a sütögetéshez most a választó is letelepedhet. Az eddig megkérdezettek tisztességes és tiszta kampányt ígértek, remélhetõleg a többiek is rendezik majd soraikat, és valóban fel tud mindenki nõni a feladathoz. Egy közösségben élünk, még akkor is, ha sokfélek vagyunk, és mások a prioritásaink, az értékrendrõl nem is beszélve. Nos, ezeknek a közösségeknek kell összetartó, és nem megosztó erejévé válni június 5-e után is, félretéve a pártszínt és a független státuszt.
Van rá esély?
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 972. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.