Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.06.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 616. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.06.05. Aktuális hírek

Lesz tanári fizetés
A baróti iskoláknak leosztott 600 ezer lejből a kormánynak vissza kell adni 400 ezer lejt, ez egyelőre azonban nem befolyásolja a tanügyesek fizetését. A megmaradt összegek leosztását a helyi tanács szerdai ülésén a polgármesterre, mint fő utalványozóra bízta. A tanácstagok egyrésze úgy tudta, hogy van olyan tanügyi intézmény, mint a Baróti Szabó Dávid Középiskola, amelynek van alapja a fizetések fedezésére, de a Gaál Mózes I-VIII Osztályos Iskolának már elfogyott a tartaléka. A pénzeket eddig a korábbi évek költségeihez mérten osztották le, a jelenleg kialakult helyzethez mért kimutatásokat a tanintézmények pedig a hét folyamán készítették el. A tanácsban egyetértettek azzal, hogy a legfonotosabb,  a tanügyesek megkapják a fizetésüket.

Megdrágul a csapvíz
Iható a baróti csapokból folyó víz, ezt pedig papírokkal is alá lehet támasztani – állította Bocz Béla, a Vízszolgáltató Igazgatóság adminisztrátora a szerdai tanácsülésen, a bizonyító iratokat azonban nem mutatta meg, majd hozzátette, hogy bizonyos szakemberek is elámultak, amikor a vízház felújítása végett kiszálltak a helyszínre, hogy a meglévő felszerelésekkel is iható vizet tudnak előállítani. Azonban a bevételek nem fedezik a kiadásokat, mondják a vízszolgáltatók, nagy pénzeket fordítanak felújításokra, javításokra, különféle vegyszerekre, ez gyakran a fizetéseik róvására is megy. Nagy István polgármester pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízszolgáltató alkalmazottaira akkora nyomás nehezedik, hogy többen is közülük pszichiáterhez kényszerülnek járni. A költségvetés elfogadásakor a helyi tanács 2 milliárd régi lejes szubvencióval támogatta, a szerdai ülésen pedig a kért vízáremelést is elfogadták. 

Egyelőre marad a szemét
 Barót város polgármesteri hivatala átadná a temetők és piacok felügyeletét is magába foglaló kösztiszasági szolgáltatást egy magáncégnek. A helyi tanács azonban nem fogadta el a határozattervezetet. Pál-Szilágyi Zoltán szerint túl nagy jövedelme lehet annak a bizonyos cégnek, amelyik elnyeri a szolgáltatást, ahhoz képest, hogy ebből a város mennyit fog nyerni, ráadásul még autót és tárolót is Barót biztosít neki. Csiszér Levente a városháza nevében pedig arra figyelmeztetett, hogy a Környezetvédelmi Hatóság által kitűzött határidő lejárt, ha nem lépnek bármikor bűntetést róhatnak ki az EU-s normák be nem tartásáért, a jelenlegi szeméttároló bezárási költsége 1,3 millió euró.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 616. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.