Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 970. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.15. Közélet

Dabasi és baróti vállalkozók találkoztak

Lehetõségek Barót és a régió számára

A.E. Múlt heti lapszámunkban már beszámoltunk Testvérvárosi találkozó címen arról az eseménysorozatról, amelynek keretén belül kölönbözõ érdekeltségû csoportok látogatnak az anyaországi Dabasról Barótra. Ez alkalommal dabasi üzletemberek találkoztak helyi vállalkozókkal csütörtökön a Party Pub vendéglõ protokoll termében.
Az építõiparban, állattenyésztésben, nyomdászatban, kereskedelemben, termelésben, vagy akár könyvelésben jártas, és sikeresen tevékenykedõ üzletembereket, vállalkozókat, Lázár-Kiss Barna polgármester köszöntötte, aki reményét fejezte ki, hogy az ilyen találkozások jó alkalmak lehetnek a rövidebb- és hosszabbtávú, mindkét fél számára gyümölcsözõ üzleti kapcsolatok kialakítására. Kancsár Krisztián egykori ifjúsági nagykövet, aki több helyivel is baráti kapcsolatot tart fenn, köszöntõbeszédében ugyancsak a kapcsolatteremtés lehetõségét emelte ki az effajta találkozók elsõdleges hozadékaként. A bemutatkozón kiderült, nemcsak magyarországi, hanem komoly nemzetközi és szakmai tapasztalattal és elismeréssel rendelkezõ vállalkozók érkeztek a találkozóra Dabasról. Az egyik üzletember például elmondta, errefele jövet felfigyelt arra, hogy milyen kevés a kerékpár, ugyanakkor hiányolta azokat az autómosókat, amelyek teljesen önkiszolgálóak, érdemes lenne elgondolkozni ezen - tanácsolta a jelenlévõ 12 helyi vállalkozónak. Elmondták azt is, hogy többnyire saját erõbõl futtatták fel a vállalkozásaikat, nagyon kevés az, aki például európai uniós pénzeket hívott volna le vállalkozása fejlesztésére. Akadt olyan cégvezetõ is, akinek Európa egyik legkorszerûbb szarvasmarha telepe van, és Barótról is szállít ki tejet.  Jó lehetõség lenne az itteni gazdák számára azon dabasi üzletember ajánlata, aki szomorúan konstatálta, hogy bár világviszonylatban cége benne van a top 5-ben a szarvasmarha kereskedelemben, Erdéllyel egyáltalán nincs kapcsolata, míg a román vidékekkel igen, ám ezen a jövõben mindenképpen változtatni szeretne, és mifelénk szeretne terjeszkedni.  A találkozón megjelent helyi vállalkozók mindenike elmondta, hogy milyen szférában érdekelt, hogy mivel fogalkozik.  A bemutatkozót követõen lehetõség nyílt a kötetlen beszélgetésekre, az üzleti kapcsolatok kiépítésére, igény szerint munkatelep látogatásra is, amely remélhetõleg jövedelmezõ lesz nemcsak a vállalkozó, hanem a város, és az egész térség számára.

 
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 970. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.