Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 970. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.15. Közélet

A fiatalok készek tenni Barótért, a vidékért?

ALBERT EGON Május 5-én veszi kezdetét a hivatalos kampányidõszak, ennek megfelelõen már jórészt körvonalazódni látszik, hogy kik lesznek azok, akikre lehet majd szavazni a június 5-i helyhatósági választásokon. Falvakon egyelõre még nagy a csend, ami talán betudható annak is, hogy Vargyas kivételével, ahol Ilkei Ferenc jelenlegi polgármester nem vállal újabb mandátumot, többnyire ugyanazok lesznek a polgármesterjelöltek. Az eddigi állás azt mutatja, hogy a három magyar párt közül az RMDSZ tûnik a legegységesebbnek, de a jobboldal konstans hanyatlása is lehet az oka annak, hogy eddig tanácsosi listát és polgármesterjelöltet csak a szövetség tudott felmutatni.
Baróton, úgy tûnik, soha nem látott mélyponton van az MPP és az EMNP, míg négy évvel ezelõtt mindkét párt jóval a kampány kezdete elõtt bemutatta tanácsosait és polgármesterjelöltjeit, addig most csend honol mindkét alakulat háza táján. Bár lehet, hogy ez csak látszat, és az úgynevezett ellenfél megtévesztésére szolgál, s meglehet, annak van igaza, aki azt mondja, hogy a színfalak mögött bizony alsó-, és felsõ szinteken is megy a lázas egyezkedés. Ennek az átlag polgár számára nem látható háttérmunkának talán már van egy bizonyossága, indul egy független jelölt, aki mögé felsorakozott a baróti MPP és EMNP is. Politikailag ezt akár történelmi pillanatnak is lehet nevezni, hiszen négy éven át a városvezetésben, bár mindkét frakció ellenzékben volt, nem igazán tudott együttmûködni, most úgy néz ki, hogy ez mégis sikerülhet, már amennyiben az általuk támogatott független jelölt révbe ér. Azt még mindig nem tudni, hogy ez a “mögé felsorakozás” mennyire kényszerû, vagy mennyire a tudatos tervezés eredménye, a hamarosan nyilvánosságot kapó tanácsosi listájuk mindenesetre sokat elárulhat majd. A találgatások, és az esélylatolgatások, valamint az erõviszonyok feltérképezése mellett egy biztos, az új, függelten jelölt nagyban a fiatalok erejében, lendületében és tenni akarásában bízik. Bár még nem ismerjük sem a baróti, sem a községi jelöltek konkrét választási programját, annyit már megelõlegezhetünk, hogy 26 év alatt ez lehet az a kampány, amikor soha nem látott rivaldafénybe kerülhetnek a helyi fiatalok. Ez lehet az az év, amikor a fiatalabb generációk hangja, és akarata is érvényesülhet, más kérdés, hogy valóban megérett-e az idõ arra, hogy a baróti, erdõvidéki ifjúság kezébe vegye nemcsak a saját, hanem a térség jövõjének alakulását is. Vitathatalan tény, hogy a jelöltek rájöttek, nem elég csak a középkorú generációkra támaszkodni, nem elég csak az õ véleményüket, igényüket meghallgatni, szükség van a fiatalokra is, hiszen nélkülük milyen jövõrõl beszélhetünk?! Hogy a fiatalok eme szintre emelése mennyire bizonyul majd olcsó kampányfogásnak, az kiderül leginkább június 5-e után, mindenesetre az örvendetes és biztató, hogy most szinte mindenki rájuk is kíváncsi, és megváltóként kezeli õket.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 970. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.