Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 969. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.08. Közélet

Átnéznek az intézményvezetõn?

A.E. Egy felháborodott szülõ kereste fel csütörtök délelõtt szerkesztõségünket, aki azt nehezményezte, hogy Baróton, a Petõfi utcai iskolánál reggel nyolckor, tanítási idõben kezdtek neki járdaszegélyt rakni, valóságos építõteleppé változtatva az iskola udvarát. Az anyuka nem értette, ezeket a munkálatokat miért kell tanítási idõben végezni, miért nem lehet délután, amikor véget ér a tanítás, amikor az ott dolgozó munkások nem zavarnak senkit.Meglátása szerint ez nem jó így, bár azzal egyetért, hogy szükséges a munkálatok elvégzése, de, hallatlan, hogy tanítási idõben dolgoznak, a gyerekek mozgását is korlátozzák, fõként szüneteken, emellett a testi épségüket is veszélyeztetik.Ha véletlenül baleset történik, és megsérül egy gyerek, ki vállal majd felelõsséget, a munkálatokat végzõ cég, a pedagógus, vagy az iskolaigazgató, aki mindenrõl semmit sem tud? - méltatlankodott. Az esettel kapcsolatosan felkerestük Zajzon Csabát, a Gaál Mózes Általános Iskola igazgatóját, aki megerõsítette a szülõ állítását, miszerint a csütörtök reggeli, Petõfi iskolánál történõ munkálatok megkezdésérõl senki sem értesítette õt, sem a polgármester, sem pedig a munkáltató.
Elmondta, a most elkezdett munkálatok szükségességérõl már régebb tárgyaltak az elöljáróval, még akkor, amikor a központi épületnél aszfaltoztak, és feljavították a járdákat. Akkor abban egyeztek meg, hogy amint lesz rá anyagi forrás, a Petõfi utcai iskola udvarát is leaszfaltozzák, valamint lerakják piskótakõvel a járdákat: “Ez mind rendben is van, hogy dolgoznak ott, csak éppen engem nem értesített senki arról, hogy mi folyik ott. Mindenképpen egyeztetni kellett volna, hogy mi is tudjunk szólni az ott tanító pedagógusoknak, valamint értesíteni a szülõket, hogy mire lehet számítani az elkövetkezõ egy-két napban, - ez sajnos nem történhetett meg.” Jelen pillanatban az a megállapodás született, hogy a tanítási idõben a kevésbé zajos munkálatokat végzik, hogy a folyamat ne menjen a tanítás róvására, szünetben pedig nem dolgoznak. “Mielõtt túlzásokba esnénk, próbáljunk egy picit a jövõbe is nézni, és nézzük a végeredményt: a Petõfi utcai iskolánál új járda lesz, és a mostani, apróköves udvart pedig leaszfaltozzák, valamint megoldódik az épület esõ-, és szennyvízelvezetése is.” - fogalmazott Zajzon.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 969. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.