Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.04.01.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 968. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.04.01. Közélet

Igényelni kell a típuskéréseket a díjbeszedõ ügynököktõl

A.E.Több olvasónk is jelezte, hogy növekedtek a hulladék elszállítási díjak Baróton, és a hozzátartozó falvakon, valamint arra is rákérdeztek, hogy azok a 70 év feletti személyek, akik rendelkeznek érvényes szerzõdéssel, miért nem részesülnek kedvezményben. Nehezményezték azt is, hogy errõl õket senki nem tájékoztatta, információik szerint ugyanis erre jogosultak lennének. Az alábbiakban a Tega R.T. válaszát közöljük:
A TEGA R.T. az Öko Sepsi Társulás 1/2016.02.01. Határozata értelmében, 2016. január 1-tõl módosította a hulladék elszállítási díjszabásait, így a természetes személyeknél havonta 6,50 lejbe kerül (az ár tartalmazza a 20% ÁFA értékét is). Az új határozat szabályzata bizonyos esetekben kedvezményre jogosítja a szerzõdéses ügyfeleit, így a 70. életévüket betöltött személyek, az 1 év alatti gyerekek és a súlyos mozgássérültek fizetésmentesítést kapnak, amennyiben a kedvezményezettnek járó felmentést típuskéréssel igénylik a díjbeszedõ ügynökeinknél. A kérvény leadásánál a 70 év fölötti személyek esetében személyazonossági másolat, 1 év alattiaknál születési bizonyítvány, a mozgáskorlátozottaknak bizonylatra van szükség. A kedvezményezett személyeknek az érvényes jogszabályok szerint végzik a hulladékelszállítási szolgáltatást. A kedvezményre jogosultaknak elõírt feltétel, hogy a szolgáltatásra járó felmentést a benyújtási kérvény következõ hónapjától lehet érvényesíteni. Bõvebb információkat a díjbeszedõ ügynöknél vagy a 0367-401911-es telefonszámon lehet igényelni. A baróti polgármesteri hivatalnak, Lázár-Kiss Barna polgármester által aláírt, a lapunkban 2016.01.22. dátummal közzétett közleményében a következõ jelent meg: “A Tega Rt. közleménye értelmében 2016. január 1.-tõl nem kell szemétdíjat fizetni az 1 éven aluli és a 70 éven felüli családtagok, valamint a "nagyon súlyos" besorolású fogyatékos személyek után. Ugyanakkor a megállapított illeték 8%-al csökken, amennyiben a szerzõdõ fél külön - külön gyûjti a papír -és a mûanyag hulladékot, a cég által biztosított zsákokba.”
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 968. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.