Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.03.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 967. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.03.25. Magazin

Az RMDSZ elhagyta a gyûléstermet
A két ház együttes ülésén, melyen a közszolgálati televízió vezetõtanácsának kinevezésérõl kellett dönteni, a zsidó kisebbség képviselõje kifogásolta az egyik jelölt személyét, aki több mûsorban is a legionarizmus reabilitálása mellett kardoskodott, kérvén, hogy magyarázza el a jelölt, hogy hogy is viszonyul õ ehhez a kérdéshez. Ugyanakkor, lévén, hogy nagy hangzavar volt, idézett az egyik legionárius úgymond nagy szellemi érték legionárius indulójából. Errefel több szenátor is szót kért, és védelmébe vette a legionarizmust. Puiu Haºotti közismert magyarellenes nemzeti liberális szenátor megvédte a légió induló szerzõjét, idézve egy másik verset, mely az Erdély visszaszerzésérõl szól, aláhúzva e "nagy költõ" hazafiságát.
A botrányos megnyilvánulásairól közismert, most éppen független szenátor-asszony szintén a legionarizmus magasztalásáról kezdett szónokolni. Márton Árpád frakcióvezetõ-helyettes felszólította az elnöklõ személyt, hogy azonnal vessen véget a legionarizmus reabilitálási kísérletének, ellenkezõ esetben a frakció elhagyja a gyûléstermet. A szenátori frakció részérõl Markó Béla szólalt fel, felháborodottan mondva, hogy az elmúlt 26 évben nem volt arra példa, hogy valaki megpróbálta volna reabilitálni a legionarizmust. Errefel a szenátor-asszony ismét kiment a mikrofonhoz, és ahelyett, hogy a Markó Béla által igényelt bocsánatkérést ejtette volna meg, vehemensen elkezdett vádaskodni, Erdély-szerte mostanában felemelt Horthy-szobrokról, romángyilkos tábornok dicsõítésérõl beszélve.
Az RMDSZ e szónoklat közepett felállt, és elhagyta a termet, és lévén, hogy sem a szónokok, sem a megkérdõjelezett jelölt, sem pedig a gyûlésvezetés részérõl senki nem kért elnézést a gyûlés ilyetén elfajulásáért, az RMDSZ képviselõi és szenátorai vissza se mentek a munkálatok végéig.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 967. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.