Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.03.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 966. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.03.18. Közélet

Újra benépesülhet a Diákdomb

A.E.Elvégezte a szükséges munkálatokat a diákdombi épületben a baróti katolikus egyház, - derült ki a hétfõi soros tanácsülésen. Az egyház rendbetette az illemhelyeket, valamint a fûtésrendszert, így mondhatni elhárult minden akadály az elöl, hogy újra rendeltetésének megfelelõen benépesüljön a diákdombi iskola. Az elkövetkezõkben a polgármester, és a tanács, valamint az egyház képviselõi tárgyalóasztalhoz ülnek, ahol az új bérszerzõdés feltételeirõl tanácskoznak majd.
A bejelentést Lázár-Kiss Barna polgármester azt követõen tette meg, hogy szó került arról, hogy a külsõ ANL-s tömbháznál két új kazánt vásárolnak. A kazánvásárlás kapcsán Nagy István (MPP), rögtön rákérdezett, ha már a hivatal ilyen nagylelkû, akkor miért nem lehetett például a Diákdombon is megtenni ugyanezt a lépést, megakadályozva azt, hogy elköltözzék az épületbõl az iskola. Az elöljáró válaszában vázolta a fennálló helyzetet, miszerint a Diákdombon bért fizettek, az ANL-s tömbháznál pedig a lakók fizetnek bért, a kettõt pedig nem lehet összekeverni. Ekkor kérte fel a tanácsot, hogy minden frakció nevezzen meg egy személyt, akivel, a jövõ heti egyeztetést követõen, tárgyalóasztalhoz ülnek az egyház képviselõivel, hogy megbeszéljék az új bérleti szerzõdés feltételeit. Lázár-Kiss közölte, a tulajdonos eleget tett a feltételeknek, így vissza lehet költözni, amint a felek megállapodtak.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 966. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.