Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.03.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 965. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.03.11. Közélet

Bemutatták munkájukat a Tanulók Klubjának csoportjai

Sz.Réka A baróti Tanulók Klubja mûvészeti csoportjai minden év elején ünnepi mûsor keretében mutatják be az általuk, a tanév során tanultakat, elsajátítottakat.
A Tavaszvárás mûsorra, akárcsak a korábbi években, idén is sor került március 4-én, pénteken délután, a Mûvelõdési Ház nagytermében, ahol zsúfolásig telt terem fogadta a fellépõket, a Mozaik tánccsoport tíz csapatát, oktatójukkal, Dimény Olgával, valamint a három balettcsoportot Pál Éva oktatóval és a két bábcsoportot, kiket Gaál Tünde készített fel.Lázár Kiss Barna András polgármester üdvözölte a jelenlevõket, megköszönve a gyerekeknek, oktatóknak a kitartásukat, valamint örömét fejezve ki, hogy a mai világban a sok más lehetõség mellett a mozgást, a táncot választották. A Mozaik csoport fellépõi óvodásoktól a végzõs, XII. osztályos korosztályig különbözõ mûfajokban mutatták meg tehetségüket, minden csoport aerobik gyakorlatot mutatott be, láthattunk country-, párnás-, tematikus táncokat, botos táncot, acro dance- és evolúciós táncot, ez utóbbi a végzõs diákok produkcióját képezte, az évek során elõadott táncokból mutattak be válogatást. A balett csoportok tagjai a finommozgás mûvészetét mutatták be látványos megjelenésükkel. A tánccsoportok fellépései mellett remek színfoltot jelentettek a bábcsoportok fellépései, a kisiskolások, zsenge koruk ellenére kiváló elõadói készségüket bizonyították a mesejelenetek elõadásával.A fellépéseket követõen Dimény Olga, a Tanulók Házának igazgatója, a Mozaik csoportok irányítója szólt a közönséghez, elmondva, az utóbbi húsz évben összesen 396 fellépésük volt, 375 esetben tértek haza I. díjjal, 185 alkalommal II., és 87 alkalommal III. díjjal. A hagyományhoz hûen ez alkalommal is sor került a végzõs, XII. osztályosok búcsúztatására. Olgi néni felidézte a sok esetben 14 év eseményeit, mivel többen óvodáskoruk óta tagjai a csoportnak. Ez idõ alatt volt részük jóban, nehézségben, sok versenyen vettek részt, több helyre sikerült eljutniuk, és nem utolsó sorban kitartásra, küzdésre tanították õket. A végzõsök: Biró Réka, Buda Klaudia, Szõcs Trinfa Klementina, Hajdó Anetta, Tatár Ágnes Tekla, Kolcza Rebeka egyenként mondott köszönetet oktatójának, mindegyikük más-más érdemért fejezve ki háláját. Az õket megilletõ érmék átadása után, az összes csoport tagjai virággal köszöntötték a búcsúzókat. Az ünnepség végén Botos Erika, a Tanítók Házának igazgatója mondott köszönetet a színvonalas mûsorért oktatóknak, gyerekeknek.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 965. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.