Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.02.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 963. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.02.26. Közélet

ígéretek és kötelességek útvesztõjében 

A.E. Uraim, ébresztõ! - eresztette el a sokatmondó figyelmeztetõ felhívást Ötvös Mózes, a Kovászna Megyei Szarvasmarhatartó Egyesület elnöke a múlt pénteki, Nagybaconban tartott Erdõvidéki Gazdatalálkozón. Az ébresztõ leginkább az illetékes szerveknek, valamint a két Kovászna megyei szenátornak volt címezve, hiszen továbbra is óriási gondok vannak, és mindenhonnan csak az ígérgetések jönnek. Nagy a bizonytalanság, egyre kilátástalanabb a gazdák helyzete térségünkben is. Sajnos az év eleji gazdatalálkozó sem hozott túl sok, kézzel fogható eredményt, ígéretekkel pedig már tele a padlás.

A találkozón az állat- és mezõgazdasággal kapcsolatos megyei kirendeltségek képviselõi, vezetõi mellett részt vett a mezõgazdasági szaktárca igazgatója, Neaþã Gheorghe, aki nagyra értékelte az itteni gazdák erõfeszítéseit, mitöbb, meggyõzõdése szerint az itteni tej sokkal jobb, mint amit az országba külföldrõl behoznak, ennek ellenére nem tudnak beleszólni a tej szabad piaci árának alakulásába. Ezzel gyakorlatilag rá is világított a területalapú támogatások késése mellett, az egyik legnagyobb problémára, ami a tej értékesítése. A tejtermelõ gazdák ki vannak szolgáltatva a felvásárló kénye-kedvének, ha ez a folyamat nem áll le, akkor csõdbe jut az ágazat - hangoztatták.
Tamás Sándor megyei tanácselnök, akárcsak Ötvös Mózes, az összefogásra buzdította a térség gazdáit, véleménye egy év alatt sem változott, miszerint a kiutat egy helyi tejfeldolgozó jelentené. Akárcsak tavaly, a baróti gazdatalálkozón, támogatásáról biztosította a tejfeldolgozó létesítésének szándékát. Az ígéretek mellett dr. Sikó Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetõje, a gazdák kötelezettségeit is ismertette, mint mondotta, nagyon fontos betartani a szabályokat, hiszen a pénzbüntetések mellett, még a támogatásokat is elveszíthetik. Sajnos az ellenõrzések során azt tapasztalják, hogy a gazdák nem tartják be a törvényben elõírtakat, kibúvókat keresnek.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 963. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.