Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.02.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 962. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.02.19. Közélet

Autópiac vagy parkoló a központban?

A.E. Olvasóink többszöri felhívásának eleget téve jártunk utána a központi parkolóban fennálló helyzetnek, miszerint lassan-lassan, az eladásra szánt autók miatt - fõként szerdai napokon - a nagy forgalomban nehéz szabad parkolóhelyet találni.

A 2012-es helyhatósági választási kampányban a jelöltek bemutatásakor többször szó esett arról, hogy a városban a megnövekedett autósforgalom miatt ideje lenne újabb parkolóhelyeket kialakítani, hozzájárulva a rendezett városkép forgalmának elindításához.
Az azóta eltelt idõ alatt a Szabadság téren, a Rózsák terén, a Kossuth utcában, valamint a református templom elõtti részen több új parkolóhely létesült, valamint többet újítottak fel, alakítottak át. A történet azonban itt nem ér véget, hiszen ahogyan a régi központi parkoló esetében, úgy az újakéban is kezdtek megjelenni az eladásra szánt személygépkocsik, amelyek akár napokig, hetekig ott vesztegélnek, amíg új gazdára nem találnak...A szerdai piacnap alkalmával például kilenc eladó kocsi parkolt a központban (a templom elõtt és a régi parkolóban, ami összesen harminc férõhelyes), igaz, délutánra egy részét elvitték, csütörtökön, lapzártánk elõtt már csak három autó volt ott. A jelenségrõl kikértük az elöljáró, Lázár-Kiss Barna véleményét is, aki elmondta, egyelõre ez az emberek jóérzésén múlik, a hivatal tehetetlen, hiszen nem utasíthatnak senkit, hogy vigye el onnan az autóját, és ne árulja ott. Az egyetlen ésszerû megoldás a fizetéses parkolóhelyek bevezetése lenne, ám akkor meg az lenne a baj - fogalmazott.Az elöljáró azonban nem zárta ki, hogy a közeljövõben akár egy minimális parkolási díjat is bevezetnének, ám elõbb rendbe kell tenni a várost, majd utána lehet ezen gondolkodni. Megtudtuk azt is, hogy tavaly, a csõlerakások miatt feltúrt központ prioritást élvez az útjavítási munkálatok terén. Ahogyan elkezdõdnek az Új Soron az útfelújítási munkálatok, azzal párhuzamosan a központban is aszfaltozni kezdenek (a szintén tavaly feltúrt Petõfi utcában idén, várhatóan csak a rehabilitásra vonatkozó tervek készülnek el).
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 962. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.