Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.02.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 961. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.02.12. Sport

Fazakas Zsolt (Totó) az általános táv legjobb galambjának a tulajdonosa, valamint az általános tenyésztõ kat. legjobb galambászának a díját is kiérdemelte

Lázár András tenyésztõé lett az év legjobb galambja

A.E.Az erdõvidéki galambászok gyülekezõ helye volt a baróti Fényes vendéglõ múlt vasárnap, ahol évértékelõt tartottak, melynek keretén belül kiosztották a 2015-ös esztendõ díjait, okleveleit, egyben átadták az év galambja címet is. Emellett lehetõség volt a közös találkozásra, baráti beszélgetésre, szakmai eszmecserére, ami elengedhetetlen kelléke annak, hogy még jobban összekovácsolódjon az elmúlt években bizonytalan jövõ elé tekintõ galambász társadalom. Horváth András, a baróti Galambász Egyesület elnöke évértékelõjében úgy fogalmazott: bár nem szakítottak nagyot, mégis sikerült a 2015-ös évet nemcsak eredményekben, hanem anyagi vonatkozásban is pozitív mérleggel zárni. Térségünkben a labdarúgás, a kézilabda, az asztalitenisz, a tenisz, biliárd vagy éppen a sporthorgászat mellett viszonylag háttérbe szorul(t) a galambászat, nem kap akkora nyilvánosságot, mint azt - az országos és nemzetközi porondon elért eredményeik alapján - igazán megérdemelnék, hiszen Szászvárosról Deggendorfig (Németország) öregbítették, és remélhetõleg öregbítik vidékünk jó hírnevét.

“Ha nagy nehezen is, de sikerült elérnünk azt, hogy repítsünk egy olyan helyen, ahol osztályok szerint repíthetünk. Igaz, van amit még javítanunk ezen, például a kategóriákon belül, itt nagy a kilométer különbség még mindig” - összegzett évértékelõ beszédében az elnök, aki gratulált a versenyzõknek a tavalyi eredményekért, megköszönve az öregebbeknek a töretlen kitartást, a fiatalabbakat arra biztatva, hogy törekedjenek arra, hogy méltó ellenfelei tudjanak lenni az idõsebb, tapasztalt galambászoknak.
Erdemények, országon belül:
Szászváros II (Orãºtie II), az I. helyet Dávid Pál galambja hozta el, II. Fábián Ilyés, III. Dávid Pál.
Orãºtie III, I. hely, Fazakas Zsolt (Totó), II. Dávid Pál, III. Benedek Attila József.
Déva, I. hely Román János Bogyor, II. Cséki Péter, III. Benedek Árpád.
Sãvârºin (Arad megye), I. hely, Fábián Ilyés, II. Asimin Adrian, III. László József.
Pécska (360 km), I. hely, Elek Barna, II. Gáspár Áron, III. Asimin Adrian.

Sikeres évet zárt Dávid Pál galambász is

Határon kívül:
Kistelek, I. hely László József, II. Lázár András, III. Borcãiaº István, IV. Fazakas Zsolt (Totó), V. Fazakas Attila (Totó), VI. Borcãiaº István, VII. Asimin Adrian, VIII. Román János.
Komáromból (hosszútáv, 500 km felett), I. hely Szõcs Emõke, II. Fábián Ilyés, III. Lázár András, IV. Veress Tibor, V. Fazakas Zsolt (Totó), VI. Dávid Pál, VII. Román János Bogyor, VIII. Borcãiaº István.
Komárom II. (ugyancsak hosszútáv), I. hely, Gáspár Áron, II. Román János Bogyor, III. Asimin Adrian, IV. Román János Bogyor, V. Cséki Péter, VI. Lázár András, VII. Dávid Pál, VIII. Lázár András.
Pandorf, Ausztria (hosszútáv, 700 km), I. hely Fazakas Zsolt (Totó), II. Szõcs Emõke, III. Fábián Ilyés, IV. Fábián Ilyés, V. Lázár András, VI. Lázár András, VII. Román János Bogyor, VIII. Asimin Adrian.
2015-ben az egyetlen maratoni táv, amit teljesítettek a galambok, Deggendorfból (Németország) indult, I. helyezett Lázár András, II. Szõcs Emõke, III. Szõcs Emõke, IV. Fábián Ilyés.
A tavalyi év elért eredményei alapján, a normál táv legjobb fiatal galambja címét Benedek Attila József galambja kapta.
Az általános táv legjobb fiatal galambja címet Szõcs Emõke, a legjobb idõs galambjáét Fazakas Zsolt (Totó) galambjai nyerték el.
A hosszú táv legjobb fiatal galambja címet Fábián Ilyés, a legjobb idõs galambjáét Lázár András galambja nyert el.
A tenyésztõ kategóriában a legjobb általános tenyésztõnek Fazakas Zsolt (Totó) bizonyult, II. Lázár András, III. Szõcs Emõke.
A hosszútáv legjobb tenyésztõje, Fábián Ilyés, II. Lázár András, III. Fazakas Zsolt (Totó).

Lázár András galambja tíz repítésbõl nyolcszor ért el eredményt, így méltán érdemelte ki az év galambja címet
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 961. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.