Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.12.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 955. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.12.24. Közélet

"Zákeus pedig elõállt és ezt mondta az Úrnak: Uram, íme vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitõl valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza." Lk 19,8
"Nem volt hely, ma sincs./Szívünk telve van, száz indulat zsibongó népe lakja. /Krisztus bolyong, s az Isten hontalan." (Bódás János verse, részlet)
Mivel van tele a te szíved, életed? Mi az, ami kiszorítja Istent a te életedbõl, ami miatt Isten számára már nincs hely? Karácsonyra készülõdve megkérdezi tõled Isten. Talán, ahogy a vers mondja, a sokféle indulat: harag, bosszúvágy, gyûlölet? Vagy a sokféle gond, nehézség? Nyomorúság, szegénység, vagy éppen a jólét, gazdagság? Bûneid, melyeket elkövettél? Zákeus szíve tele volt nyereségvággyal, a pénz szeretetével, bûnnel: másokat kizsarolt, uzsorás volt, a szegény ember bõrén gazdagodott meg. Nem hiába vádolták meg Jézust, hogy bûnös embernél szállt meg. Bûnös, hogy lehetséges? Hiszen azt halljuk, hogy vagyonát szétosztotta a szegényeknek?
Igaz, azonban Zákeus döntése valaminek a következménye. Jézus látogatásának. Ennek következtében megüresedik a szíve, megszabadul mindattól, ami akadály volt az életében közte és Jézus között. Karácsonykor is jön Jézus, meg akar szállni nálad is, lehet, hogy örömmel te is behívod - bár így lenne! De ezzel nem fejezõdik be minden, habár ez is nagyon sok, mert sokan voltak akkor is, és vannak ma is, akik nem fogadják be Õt. Kifogásokat könnyen találunk: nincs idõm, foglalt vagyok, tele van az életem… mással! A kérdés az, hogy Jézus látogatása nyomán történik valami, megváltozik valami az én életemben? Szomorú, amikor nem látszik meg, hogy nálam szállt meg Jézus!Zákeus életében gyökeres változás állt be! Nem tudjuk mit mondott neki Jézus, mi volt a beszélgetés témája ott a házban, az asztalnál, de tudjuk az eredményt: vagyonom felét a szegényeknek adom, nekem már nem ez a legfontosabb, nem akarom, hogy ez töltse be az életemet, hanem Te, Uram!
Jézus belelát a te életedbe is, leül veled szembe, rámutat hibáidra, bûneidre. Meglátja, mi van a szívedben, mi mindennel van tele az életed, nevén nevezi, egy céllal, hogy megszabadítson, megtisztítson, rendet tegyen, hogy végre legyen számára hely, hogy végre te is ki tudd mondani: minden másról lemondok, csak Te töltsd be az életemet!
Ez a változás, az ilyenszerû döntés Jézus látogatásának az eredménye, gyümölcse. Váljon valóra a te "megterhelt" életedben is, ma! Hozd meg azt a döntést, amitõl "lesz számára hely", hogy Jézussal legyen végre tele a szíved, életed és így lesz boldog Karácsonyod, sõt boldog életed! Ámen.

Kelemen-Karikás Árpád lp.,
Szárazajta<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 955. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.