Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.12.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 955. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.12.24. Közélet

Új árak a 35 évesnél idõsebb bérlõknek

A.E. Rendkívüli tanácsülés keretén belül, RMDSZ, EMNP és Kencse Sándor független tanácsos támogatásával, fogadta el hétfõn a városi tanács az állami pénzalapból (ANL) épített tömbházlakások bérének emelését. A határozat a 35 évesnél idõsebb bérlõket érinti, akiknél, akár 300-400 lejjel is növekedhet a havi díj.
Lázár-Kiss Barna polgármester a szavazás elõtt elmondta, az ANL-s tömházakat elsõsorban a fiatalok számára építették, éppen azért azoknak, akik betöltötték a 35. évet, már más bért kell számolni, ami függ a tömbházlakás értékétõl és a négyzetmétertõl, így az összeg változó lehet, 300-400 lej között mozoghat majd, az eddigi 86 lej helyett. Helyet kell adni a fiataloknak, (35 év alatt továbbra is a régi díjak maradnak), aki elmúlt 35 éves, azt arra kell ösztönözni, hogy álljon a saját lábára - fogalmazott. Meglátása szerint, ez reális ár, hiszen nagyjából a privát szférában is ugyanennyit kell fizetni. Az MPP nem támogatta a határozatot, annál is inkább, mivel az egyik tömbház, az alsó, a város tulajdonában van, ott miért kell az állam szabta szabályok szerint meghatározni a béreket, akkor, amikor több olyan épület is van a város tulajdonában, amiért jóval kevesebb illetéket kell fizetni? - tették fel a kérdést.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 955. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.