Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.12.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 954. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.12.18. Közélet

Jók az erdmények, de a diákok többre képesek

Sz.Réka December 8-10 között zajlott a XII., végzõs osztályok próba érettségi vizsgája román, magyar és a szaknak megfelelõ kötelezõ tantárgyból, tehát matematika vagy történelembõl. A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban négy végzõs osztály diákjait mérték fel.
A XII. A osztályban 31 diák vizsgázott, románból 22, magyarból 21, történelembõl 17 diák ért el átmenõ (5-ös), vagy annál nagyobb jegyet. Az osztály átjutási százaléka 48,39, összesen 15 diáknak sikerült a vizsgája az összesített eredmények szerint, tehát ennyien érték el a 6-os általánost, egy diáknak minden tárgyból sikerült átmenõ jegyet elérnie, de nem jött ki a 6-os általánosa.
A XII.B matematika-informatika osztályban 15 diák jelentkezett vizsgára, mindhárom tárgyból 14 diáknak sikerült átmenõ jegyet elérnie. Az osztály haladási százaléka 86,67, összesen 13 diáknak sikerült elérnie a 6-os, vagy annál nagyobb, sikeresnek számító általánost.
A XII.C turisztika osztályban 20 diák jelentkezett vizsgára, románból 5, magyarból 14, matematikából 13 diák ért el átmenõ jegyet, az osztály haladási százaléka 10%, két diáknak sikerült elérnie a 6-os általánost, egy diáknak sikerültek a vizsgái, viszont nem jött ki a 6-os általános.
A XII.D környezetvédelem szakosztályban 23 diák vizsgázott, románból 17, magyarból 22, matematikából 23 diáknak sikerült átmenõ jegyet elérnie. Az osztály haladási százaléka 53,93%, összesen 14 diáknak sikerült a 6-os általánost elérnie, két diáknak sikerültek a vizsgái, de nincs meg a 6-os általános. Összesítve, az iskola 89 vizsgázó diákjából 44-nek sikerült elérnie a 6-os általános, ez 49,44% haladási százalékot jelent, négy diáknak az átjutó jegy ellenére nem sikerült a 6-os általánost elérni. Dimény János igazgató elmondta, a tanév elejéhez képest fejlõdés tapasztalható, az eredmények jónak mondhatók, de õ nem elégedett, hiszen a diákok többre képesek, és ha tudatosan készülnek, akkor akár a tavalyinál jobb eredmény is elérhetõ. Az igazgató elmondta, nem megengedhetõ, hogy például a társadalomtudományok szakosztályban történelembõl, vagy románból ne írják meg az átmenõ jegyet a diákok, örvendetes viszont, hogy nagyon jó eredmények születtek matematikából, ha ez így marad, a megye legjobbjai közé lehet majd sorolni.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 954. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.