Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.12.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 953. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.12.11. Közélet

Negyven erdõvidéki ifjú vett részt hétvégén az Uzonkafürdõn megszervezett Erdõvidéki Ifitáborban, amely folytatása az eddig szervezett Erdõvidéki Ifinapok rendezvényeknek. A háromnapos tábor elsõdleges célja az erdõvidéki ifjak közötti kapcsolat erõsítése volt. A tábor résztvevõi olyan fiatalok voltak, akik a térségben mûködõ ifjúsági szervezetekben aktívak, rendszeresen vesznek részt a civil szervezetek tevékenységében. A számos ismerkedõ, feladatmegoldó és csapatépító játék, activity, táncpárbaj, karaoke mellett a résztvevõk több órás tevékenység keretében kipróbálhatták szervezõkészségüket is: 6 csoportban kellett megszervezniük egy gyermeknapot.
Voltak, akik a szervezõcsapatot állították össze és a felelõsségeket tisztázták, más csoport az önkénteseket szervezte be és készítette fel, különös tekintettel az önkéntesekre vonatkozó viselkedési szabályokra, mások a gyermeknap tevékenységeit tervezték meg, vagy éppen a rendezvény népszerûsítését dolgozták ki, de sor került a források megtervezésére is, valamint a biztonsági intézkedések összeállítására is. Különös színfoltja volt az ifitábornak a szabályszerûen megszervezett disputa, amelynek keretében az állító csapat 3 tagjának meghatározott idõkeretben kellett érvelnie amellett, hogy miért jó itthon élni, a tagadó csapat szintén 3 tagjának pedig érvekkel kellett cáfolniuk azt, hogy itthon élni jó. A változatos érveket felhozó csapatok vitaversenyét a bírók és a közönség szerint is az állító csapat nyerte, természetesen, az eredményt erõsen befolyásolták az érzelmi kötõdések. A szervezõk szándéka teljesült, ugyanis nem a vitaverseny eredménye volt az elsõdleges cél, hanem sokkal inkább az, hogy az erdõvidéki ifjak gondolkozzanak el az itthon élés - máshol élés kettõsségén, és érvekkel készüljenek fel az elõttük álló kérdésre. A tábor keretében megtartotta éves beszámolóját a Bodvaj Egyesület és a ZIKE, utóbbinak ezúton is gratulálunk az 5. éves születésnaphoz és a gazdag tevékenységi naptárhoz. A tábor utolsó napja Advent elsõ vasárnapjára esett, így a táborlakók kézmûves foglalkozás keretében gyertyatartókat, adventi lakásdíszeket készítettek otthonaikba. A tábor szervezõi - Fiatal Barótiak Egyesülete, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Zöld Ifjak Környezetvédelmi Egyesülete, Bodvaj Egyesület - ezúton mondanak köszönetet a rendezvény támogatóinak: Bethlen Gábor Alap, Kovászna Megye Tanácsa, Barót Város, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.

Szép Béla projektvezetõ<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 953. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.