Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 613. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.15. Közélet

 Csodálatos élmény volt számunkra, a VI. C. osztály számára az a kirándulás, amit a biológia tanár úrtól kaptunk. A kirándulás legizgalmasabb része a brassói állatkertben tett látogatás volt. Már nagyon vártuk, hogy megismerkedjünk az állatkert lakóival. Az állatkertben nagyon sok állattal találkoztunk, kicsikkel, nagyokkal. Sok érdekes dolgot tudtunk meg róluk.
Kalandunk során meghódítottuk a török cukrászdát és a McDonald's éttermet is. Miután feltöltöttük magunkat energiával, folytattuk felfedezõ utunkat. Következõ megállónk a Pojána volt. Itt az erdõk közt, ahol fenyõ illatot fújdogált a szél, gyönyörködtünk a csodálatos kilátásban. Ezt követõen utunk a Fehér toronyhoz és a Fekete templomhoz vezetett. Megtudtuk, hogy a Fehér torony elnevezését fehér falainak köszönheti, a torony teteje pedig bástyafokos. Majd megnéztük a Fekete templomot is, mely nevét a város legnagyobb részét elhamvasztó tûzvészbõl kapta, amelyben bekormozódott. Ma már nem annyira kormos, mert a modern kori felújításkor eltávolították róla a koromréteget. Nem mindenki tudja, hogy a Fekete templom bejárata mellett a falon a régebbi idõkben bicskát csiszoltak.
A fõtértõl néhány percre meglátogattuk Brassó legkeskenyebb utcáját, a Cérna utcát. Valamikor még harcok folytak itt. Igaz, kicsit elfáradva, de sokkal gazdagabb élményekkel tértünk haza. Köszönjük Lõrincz Sándor tanár úrnak ezt az élményt, ezzel is azt igazolva, hogy vannak olyan történelmi értékek, amirõl érdemes tudomást szerezni.
Ratkay Kriszta, Szász Apolka,
Szász Boglárka VI. C. osztályos tanulók


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 613. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.