Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.09.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 942. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.09.25. Közélet

Meglepetés a szárazajtai kisiskolásoknak

A.E. Ritka, és példaértékû történettel kereste fel múlt héten szerkesztõségünket a baróti Vajda László, aki négy bukaresti személy, nem mindennapi adakozásáról számolt be, akik 2012-tõl, minden évben, az iskolakezdés alkalmával a szárazajtai Abod Mihály Gimnázium számára állítanak össze tanszercsomagokat.
A bukaresti Ioana Negrâu angol szakos tanárnõ, a Vajda család ismerõse, három évvel ezelõtt Zalánpatakra látogatott, mivel kíváncsi volt az akkor éppen ott tartózkodó Charles angol tronörökösre. Szárazajtán áthaladva, az úton néhány szegényebb sorsú gyerekkel találkozott, a gyerekek látványa és helyzete nagyon megrendítette az angol szakos tanárnõt, elbeszélgetve velük, fogant meg benne a tanszercsomag összeállításának ötlete. Azóta többedmagával, Mariana Oprescu román szakos tanárnõvel, Oana Gheorghiu építésszel, Aida Rodica Popa bírónõvel és Luiza Petcu menedzserrel évente gyûjtést szerveznek, és minden iskolakezdéskor tanszercsomagokat küldenek a szárazajtai I-IV. osztályosok számára, idén 26 gyerek kapott. Vajda László elmondta, õket is meghatotta ez az önfeláldozó magatartás és hozzáállás Ioana Negrâu és társai részérõl, akiknek rengeteg problémájuk mellett jut idejük arra, hogy gyûjtést szervezzenek, adakozzanak és másoknak örömet szerezzenek. Cselekedetük követendõ példa lehet mindenki számára. A tanszercsomagok már szétosztásra kerültek, a Vajda család jóvoltából.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 942. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.