Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.09.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 941. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.09.18. Aktuális hírek

A.E. Nemrég járt le az iratkozás azon személyeknek, akik egy fõre esõ jövedelme nem haladja meg a 450 lejt, és nem tartoznak semmilyen, szociális juttatást, segélyt kapók kategóriájába, mivel az új kormányhatározat értelmében jogusultak az élelmiszercsomagra.Szeptember 11-ig kellett jelentkezni a baróti Polgármesteri Hivatal szociális irodájában, ám mint az irodavezetõtõl, Csiszér Gyöngyvértõl megtudtuk, nem igazán “verték le az ajtót” az igénylõk.
Bár több hírforrásban is megjelentették a felhívást, a rendelkezésre álló két hét alatt 30 család, körülbelül 100 személy töltötte ki a típuskérést, és vitte be az irodához szükséges igazoló iratokat, erre azért volt szükség, mert ezt a listát helyi szinten állítják össze. Idéntõl azonban nem csak ez az egy változás történt, mostantól csak az a jogosult kapja meg a csomagját, aki a listára kerülés pillanatában és a kiosztáskor is jogosult az élelmiszercsomagra, ugyanis ha idõközben pozitív irányba változik az anyagi helyzete, akkor már nem fog részesülni a támogatásban.A pótlistások státusza is változott, csak akkor kaphatnak élelmiszercsomagot, ha a megmaradt, ki nem vett csomagokra - a prefekturán való jelentés után -, a megyén belül és a megyén kívül sincs igény. Aki idéntõl menet közben kerül fel az igénylõk listájára, az pótlappal kerül fel, és nem a pótlistán kap helyet. Az utóbbira csak az egyedül élõk, vagy az egyedül gyereket nevelõk kerülhetnek fel.Aki a prefektura által leküldött listán szerepel, annak csak a személyijét kell felmutatnia, annak, aki idõközben kerül fel a listára, annak típuskérést kell kitöltenie, valamint igazoló iratokat kell összeállítania arról, hogy valóban jogosult erre a támogatásra, ez pedig, mint a fentiekben is említettük, érvényes kell legyen egészen a csomagkiadás napjáig. Ha idõközben a jogosult elhunyt, akkor az eddigi évektõl eltérõen, a hozzátartozók (család) most nem kapják meg az elhunytra esõ részt. A listákat most is a prekeftura küldi, és az élelmiszercsomagosztást is õk koordinálják, ellenõrzik.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 941. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.