Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.09.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 941. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.09.18. Közélet

Felvonulás a falu fõutcáján

Gazdag és tartalmas együttlét és tisztességes ünneplés

A.E.Szeptember elsõ felében tartják az immáron hagyománnyá vált Székelyszáldobosi Falunapokat. Idén hetedik alkalommal ült ünnepet a falu apraja-nagyja, a rendezvénysorozat az évek során az egyszerû falunapból annyira kinõtte magát, hogy mára egész Erdõvidéken, és nemcsak, a figyelem központjába került. A szervezõk most is gondoskodtak arról, hogy mindenki, minden korosztály, a legfiatalabbtól a legidõsebbig megtalálja a maga szórakozását. A programok úgy voltak összeállítva, hogy az emberek érezzék, ez az õk napjuk, és nemcsak nézõi, élvezõi, hanem szerves részei ennek a rendezvénysorozatnak. A kétnapos ünnepség keretén belül volt közebéd, népzene-, és néptánc, koncertek, helybeli és külföldi elõadók léptek fel, labdarúgó mérkõzések a történelmi szegek között, lovas-, és íjászbemutató, emlékünnepségek, koszorúzások, emléklapok kiosztása, valamint tábortûz.

Szombaton délelõtt állatkiállítást tartottak, délután, a közebéd elfogyasztása elõtt, Kolumbán Sándor, Bardoc község alpolgármestere hivatalosan is megnyitotta a falu sportpályáján a falunapokat. Kolumbán beszédében a falunap megülését, az évenkénti közös együttlétet, és tisztességes ünneplés fontosságát emelte ki: “Az együttlét mindig jó alkalom egymás tapasztalatainak, örömeinek elbeszélésére, kölcsönös felelevenítésére. A találkozás mindig egy út vége, egy kezdet és egy megérkezés, egy új fogadalom, egy új vállalás, egy új nekirugaszkodás egy másabb és értékesebb jövõkép kialakítására. De emellett a szürke és küzdelmes, viszontagságokkal és kilátástalanságokkal teli idõszak után, a falunapok jó lehetõség a megpihenésre, a kikapcsolódásra, a szórakozásra”. Vasárnap, a helyi református templomban folytatódott az ünnepség, ahol igét hirdetett Bod Péter, székelyszáldobosi lelkipásztor, ezt követõen Kisgyörgy Zoltán geológus, újságíró beszélt a helyi harangokról. Innen az út a hõs elõdõk tiszteletére emelt emlékmûhõz, valamint a temetõbe vezetett. A falunapok alkalmával többek között emléklapokat adtak a település legidõsebb lakójának, a 92 éves Kolumbán Teréziának, de a legidõsebb férfirõl sem feledkeztek meg, Benkõ Vilmosról, aki 90 éves. Emléklapot kapott a legidõsebb házaspár, Gáspár Albert és neje Terézia, valamint a legfiatalabb, Demeter Zsolt és Tímea.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 941. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.