Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.09.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 941. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.09.18. Közélet

A felkészítõ osztályosok idén is iskolatáskát és tanfelszerelést kaptak a megyei tanácstól

Gyerekeink jövõjének tudatos tervezése a cél

A.E. Hétfõn ismét becsengettek Erdõvidék minden tanintézményében, nem volt ez másként Baróton sem, ahol több százan, tanárok, diákok, szülõk várták, hogy az intézményvezetõk hivatalosan is megnyissák az új tanévet, ami a szónokok szerint nem lesz könnyû, ám biztatásként elmondták, a felmerülõ nehézségek mellett is folytatni kell az elkezdett munkát, és nem szabad megijedni a kihívásoktól, hiszen ahogyan Boga Norbert katolikus lelkész áldásában találóan megfogalmazta: Isten nem teremt selejteket. Soha egy csatát sem szabad feladni, hiszen nem arra születtünk, hogy lábsurlók legyünk!

A központi épület elõtt gyülekezõket elsõként Zajzon Csaba, a Gaál Mózes Gimnázium igazgatója köszöntötte, aki munkára szólította fel az iskolában tanító pedagógusokat, diákokat: “Vártuk a mai napot, mert tudjuk, hogy tovább kell lépnünk, tovább kell gyarapítanunk gyerekeink tudását. Szülõnek, nevelõnek kötelessége a gyerekek jövõjének tudatos tervezése, a kihívás pedig egyre nagyobb. Arra kell törekednünk, hogy a felnövekvõ generációknak olyan alapot adjunk, hogy felnõtté válva stabil alappillérei legyenek társadalmunknak, hogy megtudják különböztetni a jót és a rosszat, az értékeset és a szépet.” Az egészen kicsikhez szólva pedig elmondta, tanuljanak szorgalmasan, mert aki tanul, az nagyobb tiszteletnek örvend, és õ is tisztelettel fordul másokhoz.Dimény János, a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum igazgatója is megkülönböztetett figyelemmel szólt a kis elõkészítõsökhöz, a kilencedik osztályt kezõdknek pedig azt tanácsolta, hogy tanuljanak, és ne okozzanak csalódást, váltsák valóra azt, amit elterveztek. Említést tett arról is, hogy a legnagyobb probléma ma az, hogy nincs következetesség, és nincs fenntarthatóság a romániai tanügyi rendszerben, ennek ellenére dolgozni kell, ez eddig sikerült, ez az elért eredményekben is lemérhetõ. Ám ahhoz, hogy tovább tudják ezt folytatni, oda összefogás, alázat, és nyulagom kell mindenki részérõl - fogalmazott. Lázár-Kiss Barna polgármester beszédében hangsúlyozta, az iskola az az intézmény, mely nemcsak eszközöket, hanem célokat is ad az ott tanuló diákoknak, ezt ki kell használni, ezzel élni kell. A nulladikosokat Varga Edit óvónõ búcsúztatta, Derzsi Zsuzsa tanítónõ pedig köszöntötte õket, ez alkalommal Zajzon Csaba igazgató jelképesen átadta a megyei tanács ajándékát, az iskolatáskákat és tanfelszereléseket. Boga Norbert áldásában a helytállásra buzdította a tanárokat, a diákokhoz szólva pedig úgy fogalmazott: Az iskola olyan, mint egy hatalmas verseny, ha tápos vagy, alul maradsz, feladod, de ha jóféle magyar ember vagy, akkor soha nem adod fel. A lényeg, hogy Te légy a gyõztes!

Az elsõ, még bizonytalan lépések<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 941. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.