Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.09.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 940. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.09.11. Közélet

Kiépülõben az infrastruktúra Nagybacon községben

A megújult községközpont a székely kapuval és a kettõs kereszttel

A.E.Nemrég fejezték be a községközpontban kialakított új parkot, ami 120 ezer lejbe került, jövõ héten 21 km erdei utat adnak át, ezzel párhuzamosan több ponton is folynak az útjavítási, aszfaltozási munkálatok Nagybacon községben - tudtuk meg Simon András polgármestertõl, aki elmondta, nem titkolt szándéka, hogy Nagybacon bekerüljön a fejlett, és modern települések közé. Az utak rendbetétele mellett, jövõre egy nagyobb volumenû, uniós alapokból finanszírozott beruházás is elkezdõdik, ez pedig Kisbacon és Nagybacon közmûvesítése lenne.

A tavaly elkezdett szárazajtai utat még nem fejezték be, a munkálatok közben felmerülõ problémák sok kellemetlenséget és fejtörést okoztak, a fejlesztési minisztérium idén 1 millió új lejt utalt át az útjavítási munkálatok folytatására. A 45-ös, magyarhermányi községi útra 100 ezer lejt fordítanak, ebbõl az átereszeket csinálnák meg - ezt is kormánypénzbõl. A bibarcfalvi eltérõtõl egészen Kisbaconig elkezdik az út javítását, idén leteszik a geotextilt az említett szakaszra.
Uzonkában jelenleg is dolgoznak, ott a tavaly félbehagyott aszfaltozást folytatják, 118 ezer lejt kaptak erre a célra, a fennmaradt szakaszra még ebben a hónapban ráteszik az aszfaltot. 21 km erdei utat adnak át jövõ héten, a Setét, Peleske, Fekete, Aranyos erdei szakaszokon, a beruházás összértéke 8 millió új lej.
Elkészültek a tervek a Nagybaconban található Sepsi, Domb, Iskola utcák aszfaltozására, ha minden jól megy, ezekben az utcákban év végéig le is tennék a vezetékeket. Ugyanakkor rendbe teszik az utat a Nagybacont Kisbaconnal összekötõ szakaszon is, ahol jelenleg földút található.
Ez egy nagyobb beruházás részét képezi majd, jövõre ugyanis elkezdõdne Kisbacon és Nagybacon közmûvesítése is, ez 13,5 millió lejbe kerül majd és uniós pénzekbõl finanszírozzák, önrész nélkül.Az elöljáró elmondta, örvend, hogy zömében olyan projektjeik futnak a községben, ahová nem kell önrész, így jut egyébre is, lehet egy picit álmodni - fogalmazott, utalván arra, hogy továbbra sem tett le arról a tervérõl, hogy a faluban strandot létesítsen, igaz, erre csak a jövõben kerülne sor.

A Domb utca Nagybaconban <<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 940. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.