Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 613. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.15. Aktuális hírek

 Nagybacon: 2009. május 9-én házasságot kötött Veres Attila és Trinfa Izabella ifjúpár.

 2009. május 9-én keresztségben részesült Demeter Amália-Anettka.

 Erdõfüle: 2009. május 9-én keresztségben részesült Nagy Magor Tas újszülött, a Nagy Zoltán és Benedek Edit szülõk gyermeke.

 2009. május 9-én keresztségben részesült Miklós Attila újszülött, a Miklós
Attila és Lõrincz Évike szülõk gyermeke.

2009. május 10-én az alábbi egyházközségekben volt az ifjak konfirmációja, amikor vallást tettek Krisztus tudományában való jártasságukról és felhatalmazást nyertek az Úri szent vacsora vételére:
Köpec: Sebestyén Szilárd, Brassai László, Brassai Botond-Imre, Bocz Melinda, Ágoston Mónika. Ez alkalommal volt a 75, 50 és 25 évvel korábban konfirmáltak találkozója, amikor a 21-bõl megjelent 14, a 9-bõl megjelent 5, és a 12-bõl megjelent 9 személy.

Olasztelek: Kolumbán Ádám Ervin, Kolumbán Szilárd Szilamér, Kanyó László, Nagy Csongor András, Albert Emília, Benkõ Zsuzsánna, Rancz Annamária, Albert Rita. Az ünnepélyen részt vettek az 50 és 25 évvel korábban konfirmáltak.

Vargyas: Lázár Árpád Attila, Trinfa Zoltán, Barabás Levente, Farkas Bertalan.


 Magyarhermány: 2009. május 9-én házasságot kötött Hermány József és Pethõ Gyöngyvér ifjúpár.

 Vargyas: Unitárius egyház: Szabó Vilmos életének 71. évében 2009. május 10-én csendesen elhunyt.

 Barót: Református egyház: 2009. május 9-én a szentkeresztség sákrámentumában részesült Barabás Adams Norbert, a Barabás Zoltán és Pál Andrea szülõk kisfia.

 2009. május 9-én a szentkeresztség sákrámentumában részesült Imre Hunor Levente, az Imre Levente Árpád és Benedek Judit Erzsébet szülõk kisfia.

Hétrevaló
Uram, keresem a helyem ebben a világban, mert szeretnék otthon lenni benne, de nélküled nem találom. Az elõre programozható, ésszerû és önmûködõ gépek sokasága között tévelyegni látszom. A mindent pénzre váltani akaró nyereség, hajsza, nap mint nap lélektelen és könyörtelen szavakat zengedez fülembe: termelés, minõség, selejt, verseny, százalék, válság és hasonlóak. Ezek hallatán, egyre inkább kétségeskedem afelõl, hogy marad még hely a lélek emberének is. A piachajsza és a sokféle számítások miatt a szeretetnek, bensõséges érzésnek mintha nem lenne életterük, mintha számûzték volna ezeket az értékeket az ember életébõl. De én, Uram, a bensõmet, a lelkemet hagyom, s ha ezért szenvednem kell ezen a világon, akkor is melléd állok, mert Te képes vagy megoldani sorsomat, megvédelmezni méltóságomat, és hiszem, hogy nemcsak kijelölöd a helyemet, hanem segítesz meg is találnom. Amiképp egyik legnagyobb élményünk megtalálni azt, akit igazán szeretünk, éppen olyan boldog megelégedés, amikor minden tévelygés, bûn ellenére végre helyünkre érkezünk. Alapvetõ igényünk a biztonság, mégis a bizonytalanság szorongat, de csak addig, amíg vezetésed által Atyánk, haza nem érkezünk.                                                                /Ján. 14,1-3/


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 613. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.