Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.08.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 937. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.08.21. Magazin

Miklós Árpád

A liberalizmus az, ami pusztít most közöttünk

A.E. A keresztény Európát a nemzetet, a családot fenyegetõ aktuális veszélyekre hívta fel a figyelmet az augusztus elején, a XVIII. Honvédtalálkozón tartott beszészédében Miklós Árpád történész, az anyaországi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jobbik szervezetének vezetõje.
A történész a honvédek tettei elõtt tisztelegve kiemelte, amennyiben nem követjük elõdeink jó példáját, és nem tudjuk megõrizni a családi, nemzeti, vallási kötelékeket, akkor halálra vagyunk ítélve:
"Elsõ szavam nem lehet más, minthogy azt mondjam, köszönöm!
Tiszta szívbõl köszönöm az itt ülõ hõs honvédeknek, hogy erejüket nem kímélve, harcoltak azért a Szent Magyar Hazáért, amit az Uristen körzõvel rajzolt meg a térképre, két és félezer méter magas hegykoszorúkkal védve. Aminek a feldarabolását megszenvedte mindenki, aki a Kárpát-medencében van, még a románok is, hiszen a románoknak is esett az életszínvonaluk. Ugyan minek örülhetnek a nagy románok Erdélyben, hogy az adójukat elhappolja Bukarest, és annak csak egy kis részét adja vissza?
Igenis, ennek a tökéletes természeti és gazdasági egységnek a feldarabolását mindenki megszenvedte, a magyar is a román is, szlovák is a szerb is, a ruszinokról nem is beszélve. Azért jöttünk ide, hogy magyarságunkban megerõsödve tovább tudjuk a harcot folytatni.
Úgy emlékszem, 2000-ben volt az elsõ honvédtalálkozó, ennek már 15 éve, úgy emlékszem, akkor több mint 300 honvéd ült itt a padsorokban, tavaly tízen, idén hatan, de vannak fiatalok, akik kettõs keresztet avattak, tehát vannak olyan fiatalok Erdélyben is, meg Csonkamagyarországon is, akik folytatják ezt a harcot (…)
(…) Mert igen, a harc tovább folytatódik, ha visszanézünk, a túlerõ hetven évvel ezelõtt gyõzött, hetven év óta Európa olyan, mint ahogyan azt a gyõztesak akarták, minden úgy történik hetven év óta, ahogy azt az összes nagyhatalmak a Szovjetúnió, az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia stb.
Meg kell nézzük, hogy hová jutott Európa, ha ezt meglátjuk, akkor nyugodtan kijelenthetem felelõsségteljesen, hogy önök igazi, egész Európáért harcoltak annak idején.
Hiszen a gyõztesek a sírgödör szélére juttatták Európát! Lerombolták az erkölcsöt, szétcincálták a közösségeket, és tessenek belegondolni, hogy milyen ördögi hátsó terv alapján hajtják, hajtották végre ezt. Szét kellett rombolni a nemzetet, a kereszténységet és a családot.
Elõször azt vetették be az emberekkel, hogy minek a templomban házasságot kötni, nem elég ha a polgári esküvõt megtartják? Miután a nép ezt elfogadta, akkor utánna jött a következõ fokozat, na de a polgári esküvõ is fölösleges, nem? Elég, ha csak együttélünk. Sokkal kevesebb gyerek születik meg, nem stabil a közösség, így a legjobb – ezt nem mondták persze.Amikor pedig azt is bevette a nép, hogy nem kell a polgári se, akkor jön a következõ züllesztési folyamat, de azért a homoszexuálisok kössenek házasságot, úgy a templomban, mint polgárin, és fogadjanak örökbe is gyereket. És a legnagyobb jogtiprás, ha a buziparádét nem engedélyezi egy kormány, hát most itt tartunk a züllesztésben. És miután szétzüllesztik úgy a kereszténységet, mint a közösséget, úgy a nemzetet, mint a családot, akkor jön a következõ fokozat, a gerjesztett menekülttábor, akik hozzák a fertõzõ betegségeket, és egyszerûen összeomlasztják Európának az egész ellátó rendszerét, és végveszélybe kerül az egész európai kultúra. Igen, ez olyan, mint az emberi testben az AIDS vírus, ami megöli az ember ellenálló képességét, ez a liberalizmus, ami pusztít most körülöttünk. Ezért kell nekünk felvenni a harcot, mert az a nép éli túl ezt a kegyetlen háborút, - mert ez valódi népgyilkosság -, aki megtudja õrizni ezeket a szent közösségeket, tehát tud családban gondolkozni, tud szép egészséges gyerekeket fölnevelni, nemzetben, Istenben gondolkodva. Nekünk az a feladatunk, hogy fiataljainkat erre neveljük, és így állítsuk példaképként a még élõ honvédeket, akik mindezt így csinálták. Mert õk férfiak voltak, olyan férfiak, akik tudták, egy férfinak kötelessége akár az életét is feláldozni családjáért és hazájáért. Nekünk ilyenek kell legyünk, ha ez így lesz, akkor nem kell félni a jövõtõl, mert lesz magyar jövõ, és sokszor tudunk még egymással találkozni, egymásból erõt meríteni és a gyermekeinkre is boldog jövõ vár. Adja Isten, hogy ez így legyen!”

(Elhangzott a XVIII. Honvédtalálkozó alkalmával, a baróti református templomban, 2015. augusztus 1-én.)
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 937. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.