Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.08.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 937. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.08.21. Közélet

2016 az összefogás éve? címmel zajlott nemrég az a beszélgetés, amelyben jövõbeli politikai együttmûködésekrõl, a fiatalok megszólításáról és közéleti szerepvállalásukról esett szó. Meghívottak voltak: Brassai Zsombor, a Maros Megyei RMDSZ elnöke, Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt Elnöke és Bedõ Zoltán, az EMNP Kovászna megyei tanácsosa.
A kerekasztal beszélgetés során mindanynyian egyetértettek abban, hogy az erdélyi magyarság megmaradása, gyarapodása és jóléte érdekében össze kell fogniuk a politikai pártoknak, ám ennek módjáról eltérõ meglátásban beszéltek a meghívott politikusok.
Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt Elnöke elmondása szerint "a magyar politikai pártok közt helye és ideje volt és van úgy a versengésnek, mint az együttmûködésnek is. Azonban az együttmûködésre ma nagyobb szükség van.
Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke pedig kijelentette, hogy az emberek azzal bízták meg vezetõiket, hogy Székelyföldön élhetõbb jövõt biztosítsanak, de ez mára már csakis együttmûködve, közös célok mentén munkálkodva jöhet létre.
A hallgatóság részérõl jövõ kérdésre válaszolva Tamás Sándor elmondta, hogy a 2016. évben esedékes parlamenti választások alkalmával az RMDSZ Háromszéki Szervezete akár Bíró Zsolt MPP elnököt is indítaná a háromszéki listán.
Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke konkrét, gyakorlati példát is hozott az együttmûködésre, ugyanis Maros megyében a 2016-os választásokra készülve elõválasztást tartanak, amely során rábízzák a magyar közösségre, hogy döntse el, ki lesz az a jelölt, aki után fel tud sorakozni minden magyar párt.
A fiatalok közéleti szerepvállalásáról az elõadók egyöntetû véleménye az, hogy szükség van az ifjúságra, Bedõ Zoltán, az EMNP Kovászna megyei tanácsosa kiemelte, hogy "a fiatalokat egyenlõ félként kell kezelni", viszont figyelni kell az érdeklõdési körökre, hiszen azok eltérõek.
Szerkesztette: Albert Egon<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 937. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.