Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 613. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.15. Aktuális hírek

Újdonságnak számít, hogy szerdától kezdõdõen a megyében Sepsiszentgyörgyön kívül elsõ alkalommal Baróton lehet kérni és azonnal felvenni az erkölcsi bizonyítványt (cazier judiciar). A továbbiakban azok a személyek, akik nem bûntetett elõéletûek, és Kovászna megyében születtek helyben és azonnal vehetik kézhez a bizonyítványt. Akik nem Kovászna megyében születtek, vagy bûntetett elõéletûek azok is kérhetik a bizonyítványt, de annak elkészítése nem valósul meg helyben (egy-két hét alatt készül el). Egyelõre az is újdonságnak számít, hogy Sepsiszentgyörggyel ellentétben, a bizonyítvány azonnali felvételéért nem kell sürgõsségi díjat sem fizetni.
Az iroda munkatársai hétköznaponként, hétfõtõl péntekig, kivéve csütörtököt 9 és 12 óra között, valamint ezenkívül szerdán 14 és 16 óra között várják az ügyfeleket. A bizonyítványt személyesen, a személyazonossági igazolványnyal és az egy lejes okmánybélyeggel lehet kérni.
Macãu Constantin rendõrfõnök kihangsúlyozta, hogy az iroda létrejötte a baróti polgármesteri hivatal érdeme, és az önkormányzat támogatásának köszönhetõ.
Május 7-én este 8 óra körül a bölöni rendõrség és az erdészet munkatársai ellenõrzést végeztek, amely alkalmával B.F. és K.F. 25 éves lügeti lakosokat tetten értek, miközben fél méter tûzifát loptak el az olaszteleki állami erdészet kitermelõ helyérõl. A rendõrség eljárást indított ellenük lopás gyanújával.
Május 8-án 22:30-kor Székelyszáldoboson a bardoci rendõrök megállítottak egy motorbiciklit, amely nem rendelkezett számtáblával. A kivizsgálás során kiderült, hogy a vezetõje D.Z. 24 éves székelyszáldobosi lakos, és nem rendelkezett hajtási engedéllyel, valamint a motorbicikli sem volt beíratva forgalomba. Két bûncselekmény gyanújával indítottak eljárást ellene.
Május 9-én 23 órakor a nagyajtai és baróti rendõrök közösen egy ellenõrzés során tetten érték O.P. 22 éves apácai lakost, aki egy Brassó megyébe bejegyzett autót vezetett Nagyajtán, anélkül, hogy hajtási engedéllyel rendelkezett volna. Eljárást indítottak ellene.
Május 10-én a nagyajtai rendõrök a 131-es úton Nagyajta és Miklósvár között találtak egy megrongált autót. A kivizsgálás során kiderült, hogy B.J. és H.S. miklósvári lakosok voltak az autóban. A Kovászna megyébe bejegyzett autót M.J. 35 éves miklósvári lakos vezette és a baleset után elhagyta a helyszínt. H.S. 21 éves miklósvári lakost a sepsiszenrtgyörgyi kórházba szállították sérülései ellátásra. A megyei, baróti és miklósvári rendõrség közösen vizsgálja ki a baleset körülményeit.
 Május 12-én reggel a baróti rendõrség közösen a baróti polgármesteri hivatallal, az állatnevesítési hivatal munkatársával, valamint a körzeti állatorvossal közösen rajtaütés szerû akciót szerveztek Köpecbányán és az ipari telepen. Ellenõrzést tartottak elsõsorban a tilosban való legeltetés megelõzésére, a lovakba beültetett kötelezõ chippeket is ellenõrizték, valamint a helyi tanácsnál be nem jegyzett szekerek után is kutattak. Az ellenõrzés során Köpecbányán találtak egy lovat a baróti közbirtokosság legelõjén, melynek gazdáját 200 lejre bûntették, továbbá egy lóban nem találtak chippet, ezt az állatorvos beültette és kiállította a szükséges iratokat. A köpecbányai lakosok szekerei közül egy sincs bejegyezve a hivatalnál, és nem rendelkeznek számtáblával sem. Az ellenõrzõ szervek felszólították a tulajdonosokat, hogy ha be nem jegyzett szekérrel közlekednek fõutakon 540 lejes pénzbûntetésben részesülhetnek. A felszólítást követõen A.M. és R.M. köpecbányai lakosokat háromszor is megbûntették, mert be nem jegyzett robogóval közlekedtek. A három bûntetés összértéke meghaladja az 1400 lejt.
Szerdán, május 20-án a baróti rendõrség és a polgármesteri hivatal találkozóra hívja az állatartó gazdákat a köpeci kultúrotthonba, délelõtt 10 órára. A találkozón a mezei lopások ellen szeretnének fellépni és a gazdákkal közösen olyan megoldást találni, amellyel sikerül majd visszaszorítani az állandó lopásokat.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 613. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.